Scram C Baby kiest voor een andere aanpak

“Vanavond even geen harde nummers”

Tekst en foto's: Eline Soumeru ,

Sinds de oprichting staat gitaarband Scram C Baby in Amsterdam bekend om zijn memorabele en ruige optredens. Maar na een kleine twintig jaar is er nog altijd ruimte voor nieuwe experimenten. De Amsterdamse band verrast het publiek in De Nieuwe Anita met een set rustige, doch stevige nummers.

“Vanavond even geen harde nummers”

Scram C Baby heeft de reputatie uitbundige, soms wilde optredens te geven waarbij het bier rijkelijk door de lucht en over de grond vloeit. Toch koestert de Amsterdamse gitaarband een voorliefde voor intieme podia. Na een relatief lange periode treedt de band weer op en keert daarvoor vanavond terug in De Nieuwe Anita. Een goede gelegenheid om te polsen waar de band momenteel staat.

Dit keer zet de band haar energie op een andere manier in en verrast met een voortreffelijke set aan 'rustigere' nummers. Zanger John Cees Smit danst en zwiert zonder problemen tussen het publiek door en de set past perfect bij het intieme karakter van de zaal.

Er is ook volop ruimte voor het experiment. De nieuwe inbreng van toetsenist Hans Jansen geeft de band meer diversiteit en een fris geluid. Door de jaren heen is regelmatig met een tijdelijke bezetting gewerkt en de grote vraag is daarom tot welk succes deze samenstelling zal leiden. Om de nieuwsgierigheid de baas te kunnen hoef je niet lang te wachten. Op 25 juni staat de band in de Melkweg.

Gezien: Scram C Baby, De Nieuwe Anita, 12 juni 2010