Nadruk ligt op presentatie bij Club Cornflakes #3

Bird On The Wire, Controllar en Wooden Constructions intrigeren in Occii

Tekst: Christiaan Walraven | Foto's: Wino Wijnen ,

De nieuwe clubavond Club Cornflakes heeft al een bescheiden reputatie opgebouwd in Amsterdam. Vanavond is de derde editie in Occii en 3VOOR12/Amsterdam is er weer bij.

Bird On The Wire, Controllar en Wooden Constructions intrigeren in Occii

Na slechts twee edities heeft Club Cornflakes zichzelf in Amsterdam al een eigen karakter en publiek aangemeten. Eigenzinnige bands die het maken en uitvoeren van muziek even anders aanpakken dan we gewend zijn krijgen een podium. Vanavond is de derde editie en 3VOOR12/Amsterdam is weer aanwezig.

De opener van de avond is Bird On The Wire. Deze piepjonge band heeft sinds de oprichting begin dit jaar al veel mogen optreden dankzij de prima gearrangeerde liedjes. Het schattige imago dat de band zo kenmerkt, is ook vanavond erg aanwezig en de toevoeging van kleine stukjes orgel en accordeon zijn fijn. De techniek zou als het grote mankement gezien kunnen worden, maar is tegelijk ook wel de charme van deze band.

Van een heel ander kaliber is Controllar. De tweemansformatie van geweldige zangeres
Anat Spiegel en intrigerende computernerd Thomas Myrmel is er één om live te zien. De muziek zelf is zeer experimenteel en de plank wordt niet altijd raak geslagen. Het optreden, waarbij Thomas met handgebaren zijn computer aanstuurt terwijl Anat met haar krachtige stem het geheel meer sturing geeft, moet je zeker een keer zien.

Wanneer Wooden Constructions het podium opkomt, is het echt goed volgelopen in Occii. De muziek van de band is weinig vernieuwend: de oudere nummers lijken geïnspireerd door Joy Division en in de nieuwere songs klinkt veel Vampire Weekend door. Ook de muzikanten zijn niet sterk: de zeer eenvoudige partijen worden gespeeld met de ogen op de gitaarhals gericht.

Zanger Meit maakt echter alles goed met zijn manische presentatie en charisma op het podium. Hij krijgt het publiek helemaal mee en geeft de derde Club Cornflakes het einde dat het verdient. Zo was het een avond van de performance.

Gezien: Club Cornflakes, Occii, vrijdag 11 juni 2010