Moss laat Paradiso zien klaar te zijn voor Lowlands

De band bewijst hun plek gevonden te hebben tussen de beste bands van ons land

Tekst: Christiaan Walraven | Foto's: Sanne Glasbergen ,

Nadat Moss vorig jaar hun door critici bejubelde tweede plaat Never Be Scared/Don’t Be A Hero uitbracht, is het hard gegaan met de band. Met Lowlands in het verschiet bekijkt 3VOOR12/Amsterdam in Paradiso of de band klaar is om ook dáár te overtuigen.

De band bewijst hun plek gevonden te hebben tussen de beste bands van ons land

Nadat Moss vorig jaar hun door critici bejubelde tweede plaat Never Be Scared/Don’t Be A Hero uitbracht, is het hard gegaan met de band. Ze zijn geboekt voor werkelijk ieder poppodium dat er ook maar een beetje toe doet en speelden op verschillende belangrijke festivals. Met Lowlands in het verschiet bekijkt 3VOOR12/Amsterdam of de band klaar is om ook dáár te overtuigen.

 

Omdat de balkonnen van de grote zaal van Paradiso zijn afgesloten, staat de zaal volledig vol. Iedereen zoekt een mooi plekje en wanneer de vijf mannen het podium betreden hangt er een gespannen sfeer. Een applausje voor de opkomst kan er nauwelijks vanaf: de verwachtingen zijn duidelijk hoog gespannen.

 

De openers Never Be Scared en Angry Young Man worden keurig gespeeld, maar de band lijkt nog even te moeten wennen aan de grootte van de zaal. Daarna is echter het hek van de dam. Waar het publiek in de eerste nummers opgebakken werd, vliegt nu echt de vlam in de pan.

 

Wanneer er bij Apparatos en I Apologise echter een achtkoppige all-star drumband opstaat met onder andere de drummers van Voicst, zZz en Scram C Baby, is het voor de hele zaal duidelijk dat het niet meer stuk kan. Dit optreden gaat de boeken in als één van de hoogtepunten van het jaar. Zelfs tijdens het bestellen bij de bar staan de mensen nog minstens met hun hoofd richting het podium gedraaid, zó stevig heeft Moss haar publiek bij de lurven.

 

Na de reguliere set afgesloten te hebben met het fantastische I Like The Chemistry, komt de band nog éénmaal terug voor een toegift. De band kiest voor een cover van het nummer Silent Shout van The Knife. Een keuze die gewaagd is, maar dankzij de opnieuw meespelende drumband geheel in stijl van het optreden blijkt.

 

Nadat het nummer een minuutje of vijf bezig is, springt de band het publiek in, om op het ritme van hun drumband nog even mee te genieten van Paradiso en met het publiek de euforie te voelen. Wanneer de drumband stopt heeft Moss de zaal al via de achteruitgang verlaten. Het kan niet anders dan dat deze band in topvorm, een onuitwisbare indruk gaat achterlaten op Lowlands.

 

Gezien: Moss, 5 juni 2010, Paradiso, Amsterdam