Laura Jansen maakt droom waar in Paradiso

Een goede dag voor de singer-songwriter in poptempel Paradiso

Tekst: Linda van Schooten. ,

De Nederlands-Amerikaanse singer-songwriter Laura Jansen gaf zaterdagavond een mooi optreden met haar band in Paradiso. Hits als ‘Single Girls’, ‘Use Somebody’ en ‘Wicked World’ kwamen voorbij. Als het hele publiek haar liedjes meezingt is dat volgens Laura een droom die uitkomt.

Een goede dag voor de singer-songwriter in poptempel Paradiso

Vorige maand moest de singer-songwriter Laura Jansen haar tour verzetten wegens de aswolk, maar nu was ze dan toch echt aanwezig in de Amsterdamse poptempel.

Het optreden wordt geopend met ‘Perfect’, een mooi liedje over haar eigen leven. Bij bijna elk liedje vertelt Laura een klein verhaal. Ze praat graag en ze houdt van haar fans, dat is al snel duidelijk.

Een spektakel maakt Laura Jansen niet van haar optreden, maar dat is helemaal niet erg. “Ik ben dan geen Lady Gaga, maar ik heb wel een hoed,” grapt ze nog. “Volgende keer zal ik dansers en vuurwerk meenemen.” Met haar hoed op zet Laura ‘Wicked World’ in, haar nieuwste single. De grote zaal danst mee op dit vrolijke nummer.

Het nummer ‘If Moon Was Cookie’ is een schattig kinderliedje dat Laura op haar ukelele speelt. “Ik ga iets heel stoms doen, ik ga ’s werelds kleinste gitaar bespelen in de grote zaal”, aldus de zangeres. En daarna was het (natuurlijk) tijd voor de bekende pianocover van Kings of Leon’s ‘Use Somebody’. 

‘Single Girls’ gaat over hoe haar ex-vriendje haar een gebroken hart heeft bezorgd. Hierna was ze zo boos dat ze haar pony had afgeknipt en er volgens met een scheef geknipte pony bij liep. Na het nummer vertelt ze dat ze met dit nummer haar hart heeft uitgekotst op papier, en dat het heel mooi is om te horen hoe heel Paradiso het liedje terug zingt. Een mooie dag voor Laura Jansen. Ze heeft er namelijk al vanaf het begin van gedroomd om in een volle grote zaal van Paradiso te staan en vanavond kwam die droom uit.

Als Laura Jansen en band het podium verlaten is het nog maar de vraag of er een toegift komt. Alle nummers van haar album zijn al gespeeld. Ze speelt in haar eentje het dagboekliedje ‘Pretty Me’, een nummer dat op haar volgende album zal verschijnen en dat ze alleen nog maar in Nederland durft te spelen. 

Hierna komt de gehele band nog een keer het podium op, waaronder Cary Brothers - die als voorprogramma van Laura Jansen tourt. Dit nummer, ‘Come Pick Me Up’, hebben ze vaak samen gespeeld in Amerika. Het nummer rockt en is een prima afsluiter van het optreden. Afgelopen jaar gaf Laura Jansen nog optredens helemaal in haar eentje op de piano. Dit jaar nam ze haar band mee en zorgde dat voor een fijne extra touch.  

Na afloop van het concert twitterde Laura nog: “WOW!!!! Paradiso blew my mind. I really almost fell off my chair many times tonight. Thank you for making this girl's dream come true :)