Aftrap vijftiende editie Amsterdamse Popprijs 2010

Het inschrijven is begonnen

Tekst: Robbie van Zoggel. ,

Over ruim vijf maanden weten we wie zich in de Melkweg de winnaar van de Amsterdamse Popprijs 2010 mag noemen. Maar eerst worden alle bands geprikkeld en uitgenodigd om deel te nemen. De open inschrijving is daarom nu geopend.

Het inschrijven is begonnen

Een van de langst lopende bandcompetities van Amsterdam gaat weer van start. Organisatie GRAP, stimulator van Amsterdamse popmuziek, geeft het sein met het openen van de inschrijving voor de Amsterdamse Popprijs 2010. Een goed moment om ook namens 3voor12/Amsterdam bands aan te sporen zich aan te melden.

De weg naar de winnaar levert komende herfst een aantal interessante avonden muziek op. Vóór de grote finale in de Melkweg op 13 november 2010, vinden er in september vijf voorrondes plaats. Bands kunnen zich tot 1 augustus hiervoor inschrijven. Dat kan via de website van GRAP.

De voorrondes bieden plaats aan totaal dertig bands. Uit elke voorronde komt een winnaar die, samen met zeven bands met een wild card, in oktober in de halve finales staat. In de finale komen uiteindelijk zes bands tegen elkaar uit.

De winnaar is degene die bij de jury prestaties levert op originaliteit, creativiteit, techniek en podiumpresentatie. Beloning? Een waardecheque van € 500, studiotijd en programmering voor een aantal optredens. Daarnaast ben je direct kandidaat voor de SENA Performers POPnl Award 2011

Wie treedt in de voetsporen van Klopje Plopje, de winnaar van verleden jaar? De komende maanden volgt 3voor12/Amsterdam het evenement op de voet. Blijf op de hoogte met het dossier over de Amsterdamse Popprijs 2010.