UNK: vaste kracht voor een lange dancenacht

Al zeven jaar flirten met muziekstijlen en elkaar op zolder van Club 8

Tekst: Robbie van Zoggel | Beeld: Daria Mnych. ,

Bij UNK hoor, voel, zie en drink je in het kwadraat. Als je wilt tenminste. Lupe, organisator en vaste DJ van deze avond, sluit ook deze zaterdagavond weer af met opgepoetste klassiekers en verse dansplaten. Door zijn team van eensgezinde collega’s loopt de hele nacht op rolletjes.

Al zeven jaar flirten met muziekstijlen en elkaar op zolder van Club 8

De Amsterdamse DJ Lupe begon in 2003 met DJ Lava en RED MOON een terugkerend feest met een heldere filosofie te organiseren: UNK. Net als toen is de eigengereide dansavond tegenwoordig een reactie op gelikte en ééndimensionale clubnachten. Als homo of homovriendelijke zit je bij UNK in Club 8 in ieder geval goed.

Het is een opgeschroefde versie van Mel & Kim’s Showing Out die je bij binnenkomst meteen de dansvloer op stuwt. De theatrale When Harry Met Sally en Tess Is More gaan voor populaire disco en house, verpakt in electro.

Dan gaat het licht definitief op groen en mogen adepten van pure electro hun hart ophalen met een krachtig uurtje Polly F. Met haar lange en soepel gemixte nummers wordt de sfeer dieper en intenser. Er wordt een paal het podium opgehesen en Pole Parker leeft zich uit op een hitje van Beyoncé.

Lupe neemt vervolgens de draaitafel in beslag en tilt de zaal naar een volgend plan met oude Italiaanse en Franse disco, mixen van nieuw werk en melige uitstapjes naar popiconen Madonna en Britney Spears.

Multi-artiest Monsieur Plastique verschijnt als laatste aan de draaitafel. De drift om te experimenteren en variëren lijkt in deze setting eindeloos en verveelt niet.

Gezien: UNK, in Club 8, zaterdag 23 januari 2010