Paulusma subliem op middag 5 Jaar 3VOOR12/Amsterdam

Ook Robin Block, Lake Montgomery en Awkward I houden het middagprogramma op een hoog niveau

Tekst: Eyal van der Reep. ,

Het is altijd spannend of elke act op jouw festival aan de verwachtingen kan voldoen. De acts die in het middagprogramma van ons jubileum in Bitterzoet stonden, kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op een zeer geslaagde singer-songwritermiddag.

Ook Robin Block, Lake Montgomery en Awkward I houden het middagprogramma op een hoog niveau

Tijdens het middagprogramma van het vijfde verjaardagsfeest van 3VOOR12/Amsterdam treden de beste singer-songwriters van de hoofdstad op in Bitterzoet: Robin Block, Paulusma, Lake Montgomery en Awkward I.

Robin Block is net teruggekomen uit Indonesië. “Kennen jullie de duurste koffie ter wereld? Ze laten speciale geiten koffiebonen opeten en er gebeurt vervolgens iets magisch in hun darmen, waardoor de koffie veel lekkerder wordt. Ik heb voor de grap wat meegenomen. Mijn handen shaken er helemaal door.”

Op de een of andere manier heeft Robin Block toch nog controle over zijn gitaarspel en levert hij een geweldige set af. Het publiek is er stil van.

Na Robin Block weet nog een artiest iedereen stil te houden: Paulusma. En hoe! Hoewel Paulusma’s liedjes in zijn totaliteit vooral mooi klinken, gaan veel van de teksten over het leven en de daarbij horende problemen. En dat alles zonder dat ze te beklemmend of clichématig zijn. Tevreden deelt Paulusma ons mede: “Er worden demo’s via de mailinglijst uitgestuurd.” Aanmelden dus!

Even somber getint zijn de teksten van Lake Montgomery.
De van oorsprong uit New Orleans afkomstige zangeres zingt altijd met een pijnlijke grimas op haar gezicht, terwijl ze over haar verdriet zingt. Maar ook nu blijven de nummers luchtig genoeg om de sfeer goed te houden.

Helaas beginnen tijdens haar set de eerste mensen te praten, iets waar afsluiter van de middag, Awkward I al helemaal mee zit.

Bij Awkward I’s solo-optreden is het namelijk een waar praatfestijn in Bitterzoet. De maker van ons favoriete album van het jaar 2009 I Really Should Whisper voelde zich de laatste dagen al niet fit, maar wordt vooral gehinderd door de eetpakketten van Wok To Walk, die al uitgedeeld worden in Bitterzoet.

Toegegeven, Awkward I komt solo niet geheel tot zijn recht. De sfeer die ex-Alamo Race Track bassist Djurre de Haan op I Really Should Whisper heeft gecreëerd had niet zonder zijn gastmuzikanten gekund. Zweverige tweede stemmen, strakke drums en vioolpartijen ontbreken. Maar ook zonder begeleidende band is Awkward I strak, en met name zijn rauwe stem is erg lekker.

Al met al is de middag op een constant hoog niveau gebleven. Wij maken dan ook een diepe buiging voor de vier middagacts en bedanken ze voor hun deelname.

Gezien: 5 jaar 3VOOR12/Amsterdam, singer-songwritermiddag, 24 januari 2010, Bitterzoet