Moke zorgt voor kerstachtige tafarelen

Kerstspecial in een uitverkocht Paradiso

Tekst: Isabelle Mulder. Foto's: Daan van Es. ,

Geen kerkdienst, geen All You need is Love, maar een kerstspecial van Moke in een uitverkocht Paradiso. Met The Madd en Silence is Sexy een waardig begin van de feestdagen.

Kerstspecial in een uitverkocht Paradiso

In tegenstelling tot de buitenwereld is het in Paradiso warm en bruisend. Het Amsterdamse Moke speelt op kerstnacht hun laatste vette kerstspecial van 2009. Met The Madd en Silence is Sexy in het voorprogramma is het een meer dan wenselijk begin van de feestdagen.

Door de finale van 3FM Serious Request in Groningen, heeft gitarist Phil Tilli vertraging opgelopen. Een kwartier later dan gepland komen de jongens van Moke een voor een het podium op. Ondertussen is de uitverkochte zaal van Paradiso letterlijk tot de nok gevuld. De sfeer is onherroepelijk goed en de band begint met een aantal pakkende songs. Als er vervolgens meerdere nummers worden gespeeld van het nieuwe album `The Long and Dangerous Sea´ wordt het alleen nog maar beter. Samen met saxafonist Benjamin Herman werken de mannen voornamelijk tijdens strakke nummers als `Black and Blue´ naar een hoogtepuntje. Leadzanger Felix Maginn vertelt dat hij de playlist van deze avond naar eigen wens mag invullen. Hetgeen zorgt voor een scala aan verrassende momenten.

Zo worden er covers gespeeld (o.a. Depeche Mode) en passeert een kerstnummer (hoe kan het ook anders?) de revue. Voornamelijk de misschien wat bekendere songs als `Switch´ en `Here Comes The Summer´ roepen bij het publiek een hoop enthousiasme op, maar ook een tweetal nummers die worden begeleid door een viertal strijkers maken emoties los. Een vol geluid galmt door de ruimte en hier en daar verschijnen er gloeiende aanstekers als vonkelende kaarsjes de lucht in. Als afsluiter worden de mannen van Moke na ruim anderhalf uur bijgestaan door een heus koor, wat het kerstgevoel zo goed als compleet maakt.

Gezien; Moke 24 december 2009

Namens de redactie van 3VOOR12/Amsterdam bieden wij onze excuses aan voor de laat op de site gekomen recensie van dit optreden.