Hoe is het met ...? The Tunes

"De plaat is af"

Rens van den Boogaard ,

3VOOR12/Amsterdam volgde The Tunes vanaf het begin en uiteraard ontbreekt de band niet op het 5YR3V12Amsterdam-feest op zondag 24 januari in Bitterzoet. Drummer Aram vertelt wat de band van plan is in 2010.

"De plaat is af"

Stil is het nooit rond folk 'n roll-band The Tunes. Nadat ze eind 2008 de Amsterdamse Popprijs wonnen sleepten ze in 2009 ook met overmacht de PopNL Award binnen en gingen een samenwerking aan met boekingkantoor Friendly Fire. Tussen neus en lippen door werd ook nog de bandbus gestolen en weer terug gevonden. Drummer Aram vertelt al bellend op de fiets waar de band anno 2010 staat.

"Belangrijkste is dat onze plaat helemaal af is! We zijn nu hard op zoek naar de juiste partijen. Er is heel veel belangstelling voor ons maar we zijn kieskeurig." Tekenen bij een middelgroot label zodra dat kan is dus niet vanzelfsprekend. "Die hebben ook dertig andere bands waar ze hun aandacht over moeten verdelen."

Aram gelooft veel meer in korte lijntjes naar de muziekliefhebber. "Ik denk dat Web 2.0 nu meer kan doen voor een band dan de oude manier met radiohits. We hebben graag direct contact met onze fans, daar moeten niet te veel schakels tussen zitten. Als we samenwerken met de juiste partijen kunnen we het op onze manier doen."

The Tunes bouwde sinds de komst naar Amsterdam een bijzondere band op met 3VOOR12/Amsterdam. "Jullie hadden als eerste door wat er bij ons gebeurde. Zelf vond ik de clubavond in Bitterzoet een hoogtepunt, met ook een supermooi optreden van Leine. De sessiefilmpjes rond de gestolen bandbus zijn ook heel leuk geworden. Een fotografe van jullie, Anouck Wolf, is zelfs onze huisfotografe geworden!"


The Tunes speelt dus een thuiswedstrijd op het jubileumfeest van 3VOOR12/Amsterdam. Zondag 24 januari in Bitterzoet, kijk hier voor alle artiesten en meer info.