Het Mortale Tribunaal: Januari 2010

Met in deze uitzending: Champagne Sweat, The Sidekicks en Sir Ian

Tekst: Christiaan Walraven | Foto's: Eline Soumeru ,

Samen met Radio Mortale-dj Christiaan Walraven worden iedere derde vrijdag van de maand binnengekomen demo’s van Nederlandse bandjes besproken. Dit keer bestaat het panel uit bassist Jasper Verhulst, bekend uit de bands Lola Kite en Moss. Eline Soumeru, fotografe bij 3VOOR12/Amsterdam en hoofdorganisator voor het 5 jaar 3VOOR12/Amsterdam feest dat samen met Radio Mortale werd georganiseerd, maakt het panel compleet.

Met in deze uitzending: Champagne Sweat, The Sidekicks en Sir Ian

De eerste aflevering van Het Mortale Tribunaal in het nieuwe decennium zit er weer op. Zoals iedere maand werden er deze derde vrijdag van de maand ook weer een aantal plaatjes besproken door Radio Mortale-dj Christiaan Walraven en een maandelijks wisselend panel.

 

Dit keer bestaat het panel uit bassist Jasper Verhulst, bekend uit de bands Lola Kite en Moss. Eline Soumeru, fotografe bij 3VOOR12/Amsterdam en hoofdorganisator voor het 5 jaar 3VOOR12/Amsterdam feest dat samen met Radio Mortale werd georganiseerd, maakt het panel compleet.

 

Als eerste wordt het nummer Alien Angel van Champagne Sweat besproken. De band, waarin leden van over de hele wereld spelen, heeft net de demo Xtra Brut opgenomen, maar volgens het panel is de muziek niet bruut genoeg. Invloeden van Led Zeppelin en Queens Of The Stone Age zijn wel terug te horen in de muziek, maar eigenlijk is dit soort muziek al veel beter gemaakt.

De door Arctic Monkeys en Franz Ferdinand beïnvloede rammelrock van The Sidekicks  wordt enthousiaster ontvangen. Het nummer Moulin Rouge Strippers krijgt van Jasper zelfs een klein applausje voor het heldere geluid en de sympathieke insteek. Maar aangezien deze muziek eigenlijk zes jaar te laat komt, moeten we concluderen dat een platencontract misschien wat te ver gezocht is voor The Sidekicks. Een band die zo’n naam uitkiest wil misschien ook wel helemaal niet op de voorgrond treden.

 

Bart Hoevenaars wil dat duidelijk wel. Na een aantal jaar frontman te zijn geweest van de Rotterdamse band Mono heeft hij nu een solodebuut opgenomen onder de naam Sir Ian. De plaat, genaamd Apathology, begint met het nummer Make Some Room. Het panel hoort de muziek Death Cab For Cutie en de zang van Band Of Horses in het nummer terug en is dan ook best benieuwd naar de rest van de plaat.

 

Wil je de uitzending online terugbeluisteren? Dat kan via deze link.