Eva Braun schreeuwt Club Cornflakes wakker

Eerste avond divers Club Cornflakes in Pakhuis Wilhelmina succesvol

Julie Hrudova ,

Op 15 januari barstte een nieuwe concertavond ‘Club Cornflakes’ los in het Pakhuis Wilhelmina. Lola Kite, Moon and Sun, Empire Cheese en Eva Braun (vier verschillende eigenzinnige acts) maken er een avond met wisselende tempo's van, dat het bezoeken waard is.

Eerste avond divers Club Cornflakes in Pakhuis Wilhelmina succesvol

Op 15 januari barstte een nieuwe concertavond ‘Club Cornflakes’ los in het Pakhuis Wilhelmina. Club Cornflakes is een nieuw initiatief voor eigenzinnige Amsterdamse bands.

Pakhuis Wilhelmina zit al behoorlijk vol, wanneer de electroband Lola Kite de boel in de juiste stemming brengt. Lola Kite smeedt jaren 80 elektro en 60ies pop handig tot een dansbaar geheel. Erg zoet, maar zeker ook hitgevoelig en dansbaar - niet voor niets zijn ze bij Excelsior getekend.

Vervolgens speelden Moon and Sun en Empire Cheese een gezamelijke set. Het vijftal - bestaande uit 3 Zweden, één Deen en één Duitser - speelt met hun kalme voorkomen het gehele publiek in trans. De nummers van Moon and Sun doen aan een tragere en meer verlegen vorm van Fever Ray denken. Empire Cheese maakt langzaam opgebouwde, slim uitgesponnen psychedelische nummers.

Maar tijd voor rust is er vervolgens niet lang meer - zeker niet als het aan de laatste act Eva Braun ligt! Met wilde schreeuwen, alle kanten op gaande gitaarpartijen en stevige drums weten zij iedereen in no time wakker te schudden. Zangeres Britt schreeuwt en krijst over haar nachtmerries. Wat een verpletterende punk-attitude hebben deze schreeuwlelijkerds!