Avond 5 jaar 3VOOR12/Amsterdam

Een avond vol hoogstandjes in Bitterzoet

Tekst: Sophie Top | Fotos: Harold Hulskers ,

Zondag 24 januari 2010 is niet zomaar een zondag. Het is geen pyjama zondag, geen fietszondag, geen uitbrak zondag, geen detox zondag, geen sportzondag en geen autovrije zondag. Het is 3voor12/Amsterdam-is-5jaar-dus-het-is-tijd-voor-feest-zondag!

Een avond vol hoogstandjes in Bitterzoet

De sfeer is al gezet door het middagpartijtje, en veel vroege vogels zijn blijven hangen voor het spetterende avondprogramma. Het bier vloeit rijkelijk, de zaal is goed gevuld en iedereen in Bitterzoet weet dat verjaardagsfeestjes pas echt na de koffie beginnen.

Palloc bijt het spits af. De fanatiekelingen die ook het middagprogramma hebben bijgewoond kunnen even op adem komen en het publiek dat fashionably late is kan rustig inkomen. Fijne muziek om de avond mee te starten.Het mag best wat minder bescheiden op het podium, de bandleden hebben namelijk een behoorlijke muzikaliteit in zich. Dat wordt beloond met een welverdiend en overtuigend applaus.

De bands worden aangekondigd door presentatrice Tinka, die zonder enige moeite alle interessante weetjes van de bands van vanavond met het publiek deelt. Ook vraagt ze tussendoor nog even aandacht voor de donatiepot voor Radio Mortale. Ook in 2010 heeft Radio Mortale namelijk de steun van ons allemaal hard nodig.

Het verhaal van twee broers, een vriend en een jongen die ze toevallig in de rij bij The Strokes leerden kennen: Go Back To The Zoo maakt zich op om  een knallende show neer te zetten. Tot achteraan in de zaal wordt er gedanst op de vrolijke en aanstekelijke muziek van GBTTZ. Beam Me Up - in 2009 opgepikt door Nike - wordt door het merendeel meegezongen en ook de nieuwe single Electric is bij de meesten bekend. Als ze dit jaar een album uitbregen zit een 3voor12 award nominatie er waarschijnlijk wel in voor GBTTZ.

De mannen van The Tunes doen hun best met zijn allen het podium te beklimmen. De contrabas het podium op krijgen is een behoorlijke uitdaging. Maar wat is deze band een feest om naar te kijken. De gitarist staat een beetje in de schaduw van de bas, maar hij weet toch zeker wat gevoelige snaren te raken. Getalenteerde muzikanten in een niet alledaagse setting.

Nee, geen Hit Me TV, Jaap Warmenhoven is namelijk ook de zanger van The Benelux. In opperste concentratie staat Jaap zichzelf moed in te dansen in een hoekje achterin op het podium. Je hoort hem bijna tegen zichzelf fluisteren: “You go tiger!”.  Dit kleine zen momentje geeft hem duidelijk de energie waar de zaal op staat te wachten. Een heel distinct geluid heeft deze zanger en een heel eigen sound heeft deze band. Met hun energieke electrorock weten ze Bitterzoet volledig in beweging te krijgen. Vooral met hun Mortalehit van de week, Pet Needs Friend, gaat het dak eraf.

De avond loopt misschien tegen het einde, maar het feestje gaat nog door met Dj Punch Out Pat, die met snoeiharde dubstep de hele zaal plat speelt. Dj Punch Out Pat heeft al heel wat ervaring, zo staat hij regelmatig in een volle Melkweg en heeft hij op Lowlands gestaan. Het is dan ook geen verassing dat iedereen uit zijn plaat gaat op deze rauwe tunes.

Gezien: 5 jaar 3voor12/Amsterdam, Bitterzoet, 24 januari 2010