2010 moet het jaar van Skinto worden

Mixtape, twee ep’s, SkintoTV en een debuutalbum

Erik Zwennes ,

2010 moet het jaar van mc Skinto’s doorbraak worden. Eerder bracht hij de Vuurstarter- en de Roekeloos-tape uit, trad hij op met Zwart Licht en afgelopen januari stond hij op Noorderslag. Dit jaar kunnen we een nieuwe mixtape, twee ep’s, SkintoTV en een debuutalbum verwachten.

Mixtape, twee ep’s, SkintoTV en een debuutalbum

Het begin van het jaar, artiesten zetten hun lijnen uit en zo ook de Amsterdamse mc Skinto. 2010 moet het jaar van zijn doorbraak worden. Eerder bracht hij de Vuurstarter- en de Roekeloos-tape uit, trad hij op met Zwart Licht en afgelopen januari stond hij op Noorderslag. Dit jaar kunnen we een nieuwe mixtape, twee ep’s, SkintoTV en een debuutalbum verwachten.

“Dit jaar wil ik echt gaan uitpakken,” aldus Skinto. “Hoeveel gaat lukken, weet ik nog niet, maar ik zit wederom niet stil.” De hyperactieve mc brengt ergens de komende twee maanden zijn Roekeloos-tape opnieuw uit als gratis ep, maar nu fatsoenlijk gemixt en gemasterd door Killing Skills. Het zijn acht nummers met een bonustrack en nieuwe features van Grote Prijs winnaars Dret & Krulle en Zwart Licht’s Leeroy.

Er komt ook een nieuwe mixtape uit samen met Dio’s dj Abstract. De tape zal Follow Me Or Die heten en tevens de Twitter-entree van de mc betekenen. “Mensen blijven me vragen waarom ik niet twitter. Als ik het doe, doe ik het goed: Ik bouw gewoon een complete tape om mijn binnenkomst heen,” lacht Skinto.  Rondom de tapes zullen ook enkele clips verschijnen en een Youtube-kanaal dat SkintoTV zal heten.

Tussen de shows en eigen producties door zit Skinto veel met dj Promo in de studio. Hij zal op enkele albumtracks van Promo featuren en de twee werken ook aan een EP die onder Skinto’s naam uit zal komen. “We zijn beiden enorm druk, maar de tracks zijn zo dope dat het er gewoon van moet komen.”

Tot slot werkt Skinto aan zijn debuutalbum, dat mogelijk dit jaar nog zal verschijnen. Waar de plaat uitkomt weet SKinto nog niet. “Ik ben met verschillende mensen in gesprek, maar wil dit heel goed doen. Ik heb geen haast.” Beats voor de plaat zullen onder meer komen van FS Green, Hayzee (Zwart Licht), Sir OJ, Spanker en Craz-E.