Win kaarten: Poptrash terug in de Melkweg

Oud zeer aan de kant geschoven voor knalfuif

Tekst: Claire van der Hall ,

Het was in 2005 dat POPtrash iedere donderdagnacht in de Melkweg het alternatieve studentenfeest hostte. In 2007, na een reeks onvergetelijke vuige nachten, verdween de indie-electro-Pop nacht weer van de Amsterdamse nachtradar. Tot nu: vrijdag 5 februari hebben DJ Robert Smit en DJ Punch Out Pat de handen ineen geslagen voor een echte POPtrash reünie. Win hier kaarten!

Oud zeer aan de kant geschoven voor knalfuif

POPtrashers van weleer: verzamelen! Vrijdag 5 februari is het zo ver: DJ Robert Smit en 3VOOR12/Amsterdam resident DJ Punch Out Pat organiseren weer POPtrash. En jij kunt daar gratis bij zijn.

 

Vroeger (lees 2005 en 2006) kon je de Amsterdamse donderdagnacht als volgt indelen: de ‘moeilijke’ kids gingen naar Vreemd in de Sugar Factory, de ‘makkelijke’ gingen naar Noodlanding in de Paradiso, de indiekids vonden iedere donderdag hun weg naar de oude zaal van de Melkweg.

 

De avond begon toen de pauze dj’s Robert Smit en DJ Pat de Punch Out DJ’s vormden en de Oude Zaal iedere donderdag op de kop mochten zetten. Op indiehitjes werd gepogo-ed, op electro knallers geflirt en getongd. Bijna iedere week verkocht de Oude Zaal uit. Het dj-duo mocht een podium hosten op Dance Valley, POPtrash groeide uit naar Breda, Rotterdam, Den Haag en Arnhem. Toen in maart 2007 de Max na de verbouwing een grotere capaciteit kon houden werd er een riskante stap genomen: succesnummer POPtrash verhuisde van de Oude Zaal naar de Max.

 

Helaas liep dit risico verkeerd af. Door de grootte van de zaal was het feest niet meer gezellig. De sfeer van de Oude Zaal was er niet meer. Meer en meer mensen haakten af. Door de muzikale keuze om meer electro te draaien vervreemden bezoekers van het eerste uur zich van het feest. Na acht maanden trok de Melkweg de stekker eruit.

 

De breuk tussen de Melkweg was geen goede, berichtte 3VOOR12/Amsterdam in mei 2008. Ook zou het niet altijd even goed boteren tussen Robert en Pat. Maar een kleine twee jaar later zijn de verschillen aan de kant gezet en is het tijd voor een reünie! Wil jij daar bij zijn? Stuur jouw voor en achternaam naar info@3voor12amsterdam.nl, schrijf als  onderwerp ‘Ich Bin Ein Poptrasher’ en misschien ben jij er vrijdag bij in de Melkweg. In de Oude Zaal that is.

 

Hoe kennen DJ Robert Smit en DJ Punch Out Pat eigenlijk elkaar? Dat vertelden ze voor de camera’s van AT5’s ">Smaak van de Stad.