Viral Radio trekt het land in

“We praten ook over feesten in Glasgow en Moskou”

Atze de Vrieze ,

Viral Radio, het Amsterdamse platform voor experimentele beats, trekt het land in. Zaterdag 13 februari vindt voor het eerst een avond plaats in Groningen. Een maand later, op 6 maart, vindt een Viral Radio avond plaats in Hedon, Zwolle. Ook in de Paradiso bovenzaal zullen passende concerten binnenkort onder Viral vlag geboekt worden.

“We praten ook over feesten in Glasgow en Moskou”

Viral Radio, het Amsterdamse platform voor experimentele beats, trekt het land in. In februari vindt voor het eerst een avond plaats in Groningen. Een maand later is er een Viral Radio avond in Hedon, Zwolle. Ook in de Paradiso bovenzaal zullen passende concerten binnenkort onder Viral vlag geboekt worden. “Tot nu toe zijn we bij een aantal avonden betrokken geweest buiten Amsterdam, waaronder een met Nosaj Thing en The Gaslamp Killer in Nijmegen”, zegt Juha van ’t Zelfde. “Mensen dachten toen al dat het een Viral Radio avond was. Vanaf nu gaan we actief werken aan het doorplaatsen van acts. Zo kunnen we iemand als Clark en Jamie Vex'D nog een gig aanbieden. Lokale avonden nodigen ons uit, wij hosten vervolgens zo’n feest.”

Thuisbasis blijft uiteraard Amsterdam. Niet voor niets begon Viral Radio het jaar met een Amsterdam editie, met verrassende namen: FS Green, Sir OJ en Zwart Licht, jongens die voornamelijk actief zijn in de hiphop. “Hun muziek grenst aan onze wereld. Het verbaasde me dat jongens als Hayzee en FS Green onze feesten niet weten te vinden, dus wij hebben hen maar uitgenodigd. Het is een soort charmeoffensief van onze kant. Wij vinden het tof wat zij doen.” Viral Radio hoopt zo de Nederlandse producers ook voorzichtig te introduceren in het internationale netwerk dat de organisatie heeft opgebouwd. “Via Twitter en Facebook hebben we veel contact met platforms als Brainfeeder in Los Angeles en LuckyMe in Glasgow.”

Dat Viral Radio niet bij de grens ophoudt, wisten we al. Vorig jaar speelde Viral gastheer bij een podium op het Servische festival Exit. Inmiddels wordt gepraat over feesten in Glasgow en Moskou. In Glasgow gaat het om een uitwisseling met LuckyMe, waarbij onder meer Rustie, Hudson Mohawke en Mike Slott aangesloten zijn. “Die jongens zijn van het begin af aan al dierbare vrienden, vooral van Yuri (Viral Radio compagnon Cinnaman, red.). In Moskou praten we met een aantal enthousiaste jongens, die graag iets met ons willen organiseren.”

Viral Radio heeft een tweewekelijkse radioshow op 3VOOR12. Die kun je hier beluisteren. De avond in Groningen vindt plaats op 13 februari. Viral Radio Zwolle is op 6 maart.