The Casualties, Gewapend Beton en Antidote in Winston

"Same shit, different day"

Tekst: Mijke Saes | Foto's: Gaga Mucko ,

Met The Casualties, Gewapend Beton en Antidote op één podium, kun je ervan uitgaan dat het een politiek bewuste avond wordt vol punk.

"Same shit, different day"

Het is weer tijd voor een onvervalst punk/hardcore-avondje in Winston Kingdom. Achtereenvolgens staan Antidote, Gewapend Beton en de Amerikaanse The Casualties op het podium. Deze bands staan garant voor een uitverkocht geëngageerd avondje.

Het is aan de Haags/Amsterdamse band Antidote om het publiek op te warmen. Gedurende het tweede nummer ontstaat er al een pit. Bij het nummer Negativity gaan de vingers de lucht in en worden de refreintjes, die meer op spreekkoren lijken, gepassioneerd meegezongen. “Dit nummer kunnen we tot in de lengte van dagen blijven spelen. Niet omdat wij dat zo leuk vinden, maar omdat het nog steeds aan de orde is,” vertelt gitarist Bart ons voor dat My Government Is A Farce wordt ingezet
.


De in 2003 opgerichte band Gewapend Beton zet dan een energieke set neer. De band is bezig met een nieuwe plaat die dit jaar uit moet komen en brengt hiervan onder andere Thanks For Nothing en King Of Kings ten gehore. Laten we hopen dat ze ons verblijden met nog meer nummers geïnspireerd door Amerikaanse bands uit de jaren tachtig.

Het publiek is inmiddels meer dan opgewarmd en het is dus tijd voor The Casualties om de penetrante zweetlucht nog maar eens te versterken. Al twintig jaar met maken ze een strakke bak herrie voor de working class. Zanger Jorge Herrera, gekleed in een Unicef-shirt, zingt over Ugly Bastards en Chupacabra’s. Oude nummers alsmede nummers van het meest recente album We Are All We Have worden enthousiast ontvangen. Er wordt in het publiek flink gebeukt en meegezongen. Na Hey Ho Let’s Go van The Ramones nog een laatste anthem en dan is het alweer afgelopen.

Een avond vol saamhorigheidgevoel voor de arbeidersklasse. Na The Casualties gaat het gros van de toeschouwers ervandoor. Er moet tenslotte morgen nog gewerkt worden, maar in de Winston is het nog niet over met de pret. De afterparty wordt verzorgd door Oi! evaar en dj Joseph Andrew.

The Casualties, Gewapend Beton en Antidote, de Winston, 3 februari 2010.