Kort nieuws: Amsterdamse festivals maken line-up bekend

Nieuwe edities van 5 Days Off, Stukafest, Sonic Connections en Club Cornflakes

Redactie 3VOOR12/Amsterdam ,

Het programma van 5 Days Off is rond met onder meer Hot Chip, Bibio en Doom. Stukafest heeft met Go Back To The Zoo en Diggy Dex grote namen in kleine huiskamers staan. Sonic Connections haalt Belgische en Nederlandse bands naar de Brakke Grond. Club Cornflakes bevestigd Knalpot, Eklin en meer.

Nieuwe edities van 5 Days Off, Stukafest, Sonic Connections en Club Cornflakes

5 Days Off begint vroeg in 2010. Van woensdag 3 tot en met zondag 7 maart staan vele grote elektroact in Paradiso en de Melkweg. Passe-partouts zijn 70 euro per stuk. Voor wie het allemaal even gemist heeft een overzichtje:

3 maart: Flying Lotus, Bibio, Nosaj Thing en vele andere dubstepacts staan de eerste dag in Paradiso. (15,-) In de Melkweg komt de liefhebber van indie en mainstream aan zijn trekken met FM Belfast, Dixon en Four Tet. (14,-)

4 maart: In Paradiso is er op donderdag na de hiphoplegende DOOM (35,-, bezoekers kunnen voor het nachtprogramma blijven) weer dubstep. In vergelijking met de dag ervoor is deze avond echter een stuk duisterder: Rusko, Joker en Gomes staan op het programma. (14,-) In de Melkweg wordt er ondertussen flink gefreakt door electro-acts als Fake Blood, Vitalic (dj-set) en Joost van Bellen. (17,-)

5 maart: Paradiso krijgt bezoek van djs met verschillende stijlen. Van techno (Redshape) en minimal (Daniel Bell) tot funky house (Rahaan), het zal een gebalanceerde nacht worden. (18,-) Voor Miss Kittins République moet je naar de Melkweg. Daar zal Miss Kittin samen met onder meer Shinedoe en Pitto staan - met vibrerende vloerpanelen en aroma-jockeys! (17,-)

6 maart: Het concert van Hot Chip in Paradiso is uitverkocht. Daarna kun je wel nog naar het nachtprogramma voor keiharde electro en house. Onder meer The Bloody Beetroots Deathcrew 77, Nobody Beats The Drum en Boemklatsch zullen draaien. (15,-) Noisia, Promo feat. Flinke Namen & Skinto en Bong-Ra zorgen voor even harde hiphop en drum & bass in de Melkweg. (15,-)

7 maart: Groove Armada draait vroeg in de avond in Paradiso. (25,-) De laatste nacht in de Melkweg staat vol zweverige minimalacts als Pantha Du Prince en Minilogue. De liefhebbers van techno minimal kunnen bij Paul Kalkbrenner en Ricardo Tobar terecht. (16,-)

Stukafest Amsterdam heeft weer een nieuwe editie. Vanaf 24 februari is er naast muziek - Go Back To The Zoo, Diggy Dex, El Pino & The Volunteers, Apes In The Orange Grove, Coparck, Fabianne Dammers en TRIP - weer comedy, theatre en literatuur in de studentenkamers te vinden. Één ronde kost 4,-, drie rondes 10,-. Voor een overzicht van alle evenementen, tijden en prijzen kun je hier terecht.

Vorig jaar was Sonic Connections een groot succes. Dit jaar halen ze van 1 tot en met 3 april weer een aantal Nederlandse en Belgische acts naar het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond, waaronder postrockband Toman, poprockgroep Team William, multi-instrumentale band Blackie & The Oohoo’s feat. Raggazze Kwartet en dj-collectief Addicted Kru Sound – dat samen met Selah Sue op zal treden. Wooden Constructions zal ook optreden, Guy Kokken geeft een workshop popfotografie, Live In Your Living Room zal in de buurt aanwezig zijn en er is een expositie van Steven de Peven. Prijzen moeten nog bekend worden gemaakt. [Edit] Nu ook bevestigd: Eva Braun, The Secret Love Parade, The Go Find, Sir Yes Sir, ET Explore Me, Nive Nielsen and the Deer Children, Eklin, Tape Tum en Autoblonde.

Er staat een nieuwe Club Cornflakes gepland op 2 april. De struikelbeats van Knalpot, mooie liedjes van Saelors, noisy psychedelica van Eklin, experimentele hiphopelectro van het Rotterdamse Boom Boom Du Terre en vreemde animaties van Amy Lockhart staan samen voor 5,- in de Occii.