Het Mortale Tribunaal: Februari 2010

Deze uitzending: Woezels, Hunter Complex, Palalalaka en John Carrie

Tekst: Sander Baks | Harold Huksers ,

Samen met Radio Mortale-dj Christiaan Walraven worden iedere derde vrijdag van de maand binnengekomen demo’s van Nederlandse bandjes besproken. Het panel bestaat uit Kees Jonkheer, drijvende kracht van Live in Your Living Room, Sander Baks, fotograaf bij 3voor12/Amsterdam en tevens zanger en gitarist van de band Hoover en de 3voor12/Amsterdam fotograaf Harold Hulskers.

Deze uitzending: Woezels, Hunter Complex, Palalalaka en John Carrie

De tweede editie van het Motale Tribunaal in 2010 is een geslaagde uitzending met een aantal leuke demo inzendingen die besproken worden. Zoals elke 3e vrijdag van de maand leidt Christiaan Walraven, de kundige knoppen bediener van Radio Mortale, een gastenpanel langs een aantal demo’s om die te voorzien van kritiek. Na de Mortale hit van deze week, Sir Ian - Life of Promise, wordt de eerste demo beluistert: Woezels met IJs In De Douche"

Het panel is positief over de flows van deze hiphop track. Lekker in het gehoor en een leuke catchy baslijn. Leuk detail is dat er een handgeschreven brief bij zit, en dat zie je niet vaak meer. Lui? Of eigen stijl? Kees is positief over de mooie old -school synths en de lekker in het gehoor liggende teksten. Bijzonder vindt hij ook dat er geen enkele keer "fok" gezegd wordt: “Dat hoor je niet vaak meer..” Kortom een prima begin van dit tribunaal.

Het volgende nummer is de track Wait, afkomstig van een project van Lars Meijer genaamd Hunter Complex. Nadat het nummer ten einde is, levert het iets meer verschillende meningen op. Het is een op de jaren tachtig geïnspireerde electro/synth track. Sander vindt dat het nummer te weinig spannende hooks heeft. Harold is het hier mee eens. Christiaan ziet echter wel een mooi feest met Hunter Complex voor zich. Volgens Kees heeft het zeker iets weg van Echo and the Bunnymen, lekker mellow en laid back.

 

Palalalaka stuurt een leuk plaatje genaamd The Invention Of Breakfast op. We luisteren naar de track St. Paul. Iedereen is verdeeld positief over deze song. Binnenkort live in Pakhuis Willemina te zien en niemand van het panel van vanavond kan een reden vinden om niet meer te willen horen van deze band.

Het laatste nummer wat besproken wordt is van John Carrie & Moor Green, Clearing Air. De meningen zijn redelijk eensgezind. Het moet spannender. Kees kent John Carrie uit een van zijn living room sessies. Kees heeft primair als mening dat het nummer te weinig the edges zoekt. Het blijft te braaf. Ook Sander is van mening dat het nummer te braaf is en geen richting zoekt. Het blijft voort kabbelen.

Hiermee is een fijne muziek uitzending van Radio Mortale ten einde. Het was een mooie avond met mooie muziek. Wil je het Mortale Tribunaal volgende keer niet missen? Luister dan op de derde vrijdag van de maand om 20.00 uur naar Radio Mortale op 103.3 FM op de Amsterdamse kabel en 106.8 FM in de ether.