EP presentatie E.T. Explore Me doet De Nieuwe Anita ontploffen

Met Oops-a-Daisies en The Pop-Outs is het een klassieke Subbacultcha avond in de Frederik Hendrikstraat

Tekst: Christiaan Walraven | Jimy Almeida ,

Na in 2005 en 2007 al twee vinyl EP’s te hebben uitgebracht, presenteert E.T. Explore Me nu hun derde 7”, waarbij ze bewijzen de status als één van de livesensaties van Nederland nog steeds waar te kunnen maken.

Met Oops-a-Daisies en The Pop-Outs is het een klassieke Subbacultcha avond in de Frederik Hendrikstraat

Na in 2005 en 2007 al twee vinyl EP’s te hebben uitgebracht, komt E.T. Explore Me nu met hun derde 7”. Het Haarlemse trio heeft een inmiddels klassieke Subbacultcha avond in De Nieuwe Anita gekozen om met een volle tent hun nieuwe beukwerk de wereld in te slingeren.

 

Maar voor ze de tent mogen opblazen spelen eerst de vijf dames van Oops-a-Daisies. Aan het begin van hun optreden moeten de oren nog gespitst worden om iets van de akoestische muziek boven de pratende menigte uit te horen. De dames revancheren zich echter met hun enthousiaste bluegrass/hillbilly muziek, waarna het grootste deel van de zaal aandachtig staat te kijken en te luisteren naar het klassieke schouwspel.

 

The Pop-Outs, die het kelderpodiumpje opwarmen hebben misschien onder deze naam nog niet bij Subbacultcha gespeeld, maar met leden van Check 1-2, The Phantom Four, Fat Pete & The Sherpas, The Skidmarks en Budgetics voelt de band zich hier duidelijk op zijn plaats. De band speelt tegenwoordig ongeveer 50-50 Nederlandstalige en Engelstalige nummers, waarbij het nummer De Postbode de meeste indruk weet te maken.

 

Als E.T. Explore Me begint met spelen is de zaal overvol en dat wordt tijdens het optreden alleen maar erger. Waar de nieuwe nummers op plaat ruiger klinken dan de gemiddelde kettingzaag op een stuk metaal, passen ze live naadloos tussen het oude materiaal. De zaal vreet het en ook de band geniet zichtbaar, wat zich uiteindelijk uit in een genadeloze gitaarsolo op de bar in de hoek.

 

E.T. Explore Me bewijst hier de status als één van de livesensaties van Nederland na hun nieuwe EP opnieuw door het kleine zaaltje volledig te doen ontploffen. Zeg dus niet dat je niet gewaarschuwd bent als je vrienden volgende week lyrisch terugkomen van het optreden op 13 februari in Winston.

 

Gezien: EP presentatie E. T. Explore me, 30 januari, De Nieuwe Anita