Een broodje singer-songwriter voor de lunch

Drie singer-songwriters vertonen hun kunsten tijdens de eerste Singer-Songwriter For Lunch in Ponteneur

Tekst: Jannie Post | Daan van Es ,

In een gezellig drukke Ponteneur laten Kashmere Hakim, Armando Ruiz Martinez en Angela Moyra het beste van zichzelf zien. Hoewel het buiten regent dat het giet, brengen deze artiesten Ponteneur in zomerse sferen met muziek die beter past bij een warm middagje in het Vondelpark.

Drie singer-songwriters vertonen hun kunsten tijdens de eerste Singer-Songwriter For Lunch in Ponteneur

Het is een druilerige zondagmiddag als in Ponteneur een drietal singer-songwriters hun kunsten vertonen. Het is de eerste keer dat hier de Singer-Songwriter For Lunch georganiseerd wordt.

Het spits wordt afgebeten door Kashmere Hakim, die later op de middag speciaal voor 3voor12/Amsterdam nog een toegift geeft van vier nummers. Kashmere maakt folky muziek. Terwijl hij zichzelf begeleid op gitaar, zingt hij met  mooie diepe stem zijn nummers. Nummers over bijvoorbeeld tapes die hij naar zijn grootouders stuurde in plaats van brieven, omdat zijn oma nu eenmaal niet kon lezen. Een optreden dat klinkt als een klok. Kashmere vertelt nog dat het laatste nummer wat hij deze middag in Ponteneur speelt, vanaf 6 maart beluisterd kan worden op de cd One man one guitar, een project voor en door Amsterdamse, Rotterdamse, Antwerpse  en Gentse singer-songwriters.

Na een korte pauze kruipt de gastheer van deze middag, Armando Ruiz Martinez, met zijn gitaar achter de microfoon. Hij wordt daarbij begeleid door een bassist. De nummers die Armando zingt gaan voornamelijk over vrouwen. Bijvoorbeeld over een vriendinnetje dat hij miste, toen hij in Berlijn rondliep of over de ongesteldheid van een van zijn ex-vriendinnetjes. Helaas speelt bij dit optreden het geluid meer de hoofdrol dan de zanger. Het geluid is slecht afgesteld waardoor de teksten niet goed verstaanbaar zijn. Tot twee keer toe valt het zelfs helemaal uit. Wat zonde is, want met zijn iele, maar warme stem is Armando wel een genot om naar te luisteren.

Langzaam aan is de zaak goed volgelopen. En terwijl het een na het andere heerlijk uitziende lunchgerecht de keuken verlaat, sluit Armando zijn optreden af. 

Na de korte toegift van Kashmere Hakim, betreed Angela Moyra het podium. De zangeres heeft een prachtige stem, welke een beetje te vergelijken is met Jewel. Ze zingt deze middag een mix van eigen nummers en een aantal covers. Het optreden verloopt ietwat rommelig en het geluid is niet optimaal. Hierdoor komt de zang met grote regelmaat niet boven het geroezemoes van het lunchende publiek uit. Ondanks dat weet ze met een nummer dat ze de dag hiervoor geschreven heeft, een beetje zomer in de Ponteneur te brengen. Bij covers van Jason Mraz en Anouk komt de sfeer er pas goed in. Het publiek klapt en zingt mee en er wordt voorzichtig gedanst. Zelfs de mensen die de hele middag al verdiept zaten in hun gesprek, kijken op en klappen mee.

Het publiek dat op deze singer-songwritermiddag is afgekomen is zeer divers. Qua opkomst kan deze middag een voorzichtig succes genoemd worden. Hopelijk zijn de geluidsproblemen de volgende keer ook onder controle. Dan is de kans groot dat deze maandelijks terugkerende show een succes gaat worden. 

Gezien: Singer-Songwriter Voor Lunch, Ponteneur, zondag 21 februari 2010