Dampen en stampen in Paradiso met Lefties Soul Connection

Vette funk, een krijsend orgel en groovy beats, het blijken ingrediënten voor een superfeestje

Tekst: Jannie Post | Foto's: Marije van Woerden ,

Vier mannen, twee gitaren, een drumstel, een orgel, een basgitaar en een stampvolle bovenzaal van Paradiso. De avond begint goed en wordt alleen maar beter. Lefties Soul Connection zorgt met aanstekelijke muziek dat niemand in de zaal ook maar een moment stil kan blijven staan.

Vette funk, een krijsend orgel en groovy beats, het blijken ingrediënten voor een superfeestje

Terwijl de meeste mensen nog na klappertanden van de kou buiten, komen de eerste warme zomerse beats al uit de bovenzaal van Paradiso.  DJ's Taco Fett & Alviz zorgen voor een goede opwarming, de heupen los zijn al los gedanst als Lefties Soul Connection het podium betreed.

 

Gitarist Paul Willemsen danst over het podium, Alvin Bartels gaat volledig op in zijn muziek en bespeelt met open mond het Hammond orgel. Als zanger en gitarist Onno Smit bij het derde nummer aan het publiek vraagt hoe het gaat krijgt hij een luid gejuich als antwoord van de stampvolle zaal. Wanneer hij dan ook nog eens de microfoon erbij pakt en de band het aanstekelijke Get Back inzet, kan de avond alleen nog maar beter worden.

 

De temperatuur in de zaal stijgt en hier en daar gaan de eerste truien uit en petjes af. Het enthousiasme van de band werkt aanstekelijk. Hoewel achterin in de zaal menigeen enkel met zijn hoofd mee knikt, gaan bij het podium de mensen uit hun dak. Dit verschil in beleving kan ook te maken hebben met de diversiteit van het publiek. Van afrokapsels tot permanentjes, van jong tot oud. Een ding hebben ze gemeen: iedereen geniet van de rauwe funk.

 

Het publiek heeft met One Punch Pete een primeur, het is namelijk de eerste keer dat dit live gespeeld wordt. Dat is bijna niet te horen. Net als de rest van het optreden klinkt het als een klok. Eén puntje van kritiek, het einde van het nummer leek alsof het nog niet helemaal af is. De band is verder het hele optreden niet op een foutje te betrappen. De strakke ritmesectie, bestaande uit bassist Pieter Bakker en drummer Cody Vogel, legt de groove neer met als hoogtepunt een fantastische drumsolo.

 

Na een kort samenspel met MC Seven kondigt de band het laatste nummer aan. De teleurstelling vanuit het publiek is duidelijk merkbaar. Maar zo’n avond kan natuurlijk niet afgesloten worden zonder een knallende toegift. De titel Freaky Franky in combinatie met de scheurende klanken uit het orgel maakt meteen duidelijkover welke Frank dit nummer gaat. Alvin laat voor de laatste keer zijn orgel spreken en Paul en Onno hebben een ware koebel battle. Breed lachende gezichten bij de bandleden en het publiek geniet, maar dan is het toch echt afgelopen. DJ's Taco Fett & Alviz nemen de muziek weer over en het publiek verspreidt zich over Paradiso. Nog nazwetend en deinend van het fantastische optreden.

 

 

Gezien: Lefties Soul Connection, Bovenzaal Paradiso, 12 februari 2010