Compleet gekkenhuis tijdens Paradiso’s Paranoia

Ballonnen, slingers en neonpakjes, alles uit de kast voor een krankzinnige avond

Tekst: Sophie Top | Fotos: Gaga Mucko ,

Met een zwakke geestelijke gesteldheid is dit wellicht feest wellicht wat riskant. Paranoia is de naam en de naam doet het feest eer aan. Het duurt niet lang of de helft van het publiek loopt met geschminkte wangen rond. Om over de artiesten nog maar niet te praten.

Ballonnen, slingers en neonpakjes, alles uit de kast voor een krankzinnige avond

“Tijd om weer uit je dwangbuis te knallen. Let's get paranoid, you're invited...” De aankondiging van Paranoia klinkt veel belovend. Bij binnenkomst komen gekke figuren, geschminkte mensen en de vreemdste kostuums je al tegemoet. En het wordt alleen maar waanzinniger.

Het duurt even voordat de Grote Zaal van Paradiso tot het aangename maximum wordt benut, maar Covergirl Sunny doet haar uiterste best de vroege vogels op te warmen en te trakteren op een goed opgebouwde set.

Op het moment dat Thesmokeeaters aan de beurt zijn, heeft iedereen de smaak (en de gekte) al goed te pakken. Op het podium wordt uitbundig gedanst door twee performers in neon – ja wat zullen we het noemen? – badpakken. Later verdwijnen zij om zich bij de groep op het balkon te voegen, gehuld in ballonnen. Knallende beats en remixes van nummers van onder andere Chemical Brothers, Amy Winehouse en Daftpunk, worden kracht bij gezet door ijzersterke visuals. Het is net alsof je naar een korte film aan het kijken bent. Heel slim, want het publiek is volledig naar dit DJ duo gericht.

Met enige vertraging is het dan tijd voor het spannende moment van Wannabe a Star. Als er één garant kan staan voor gekheid tot aan het niveau gesloten inrichting, dan is het deze excentrieke DJ wel. Met de Cancan stijl Outfits tijdens Joost van Bellen’s Rock&Rave Circus nog vers in het geheugen en de standaard neon outfits en naaldhakken, weet je nooit wat je van haar kan verwachten. En dit is tenslotte de secret-release van o.a. Party, Party en Suicide Chick.

Op het scherm zien we duistere visuals van Wannabe a Star met zwarte gaten in haar oogkassen. Van achter uit de zaal wordt ze als een  ware diva door vier sterke mannen naar binnen gedragen. Gehuld in een jas van slingers beklimt ze het podium. Tijdens het zingen gaat er een laag kleding uit en komt er een tutu tevootschijn. Wannabe a Star is een ware mulitasker; DJ, danseres, model en zangeres, u roept, zij draait. Een geweldige performance en een perfecte sneak preview voor RAUW in Melkweg op 12 maart 2010, waar de officiële release zal plaatsvinden.

Mightyfools zijn er helemaal klaar voor. Wat een leuk DJ duo is dit, zoveel plezier als deze twee jongens, Andy Samin en Jelle Keizer, hebben in het draaien samen. Een hele set met zijn tweeën op een vierkante meter en toch dansen ze alsof hun levens ervan afhangen. Met ieder zijn eigen stijl maken ze  een mooie eenheid. En zo lijkt het publiek er vanavond ook zeker over te denken. Het is zeker de moeite waard deze jongens die naar eigen zeggen “mighty on the decks and fools for music” zijn, live mee te maken. Aanstaande zaterdag tijdens Apenkooi in de Westerunie en tijdens 5 days off  in het nachtprogramma van Paradiso op zaterdag 6 maart kun je de Mightyfools live treffen.

Om vier uur is het voor de party animals die losgaan tot het bittere eind nog tijd voor de DJ set van Wannabe a Star. Nog even doorzetten en dan is het tijd om af te sluiten. Tijd om weer in de dwangbuisjes te stappen en tijd voor bed.

Gezien: Paranoia met Wannabe a Star, Mightyfools, Thesmokeeaters en Covergirl Sunny, Paradiso, 6 februari 2010