Winston Kingdom viert 15-jarig bestaan

Bomvol programma met typische Winstonbands en -dj's

Tekst: Bibi Eckhardt ,

In het eerste weekend van september bestaat Winston Kingdom 15 jaar. Dit wordt uitgebreid gevierd en verslagen met een festival dat op vrijdag 3 en zaterdag 4 september zal plaatsvinden. Er is een line up samengesteld met een aantal succesvolle acts uit de programmeringshistorie van de club, waaronder zZz, De Grote Vinnie, Donnie & Sjakie Show, The Upsessions en Robotrock.

Bomvol programma met typische Winstonbands en -dj's

Het podium op de Warmoesstraat is een kleine club met grote historie, dat in de jaren tachtig is begonnen als hotelbar van het fameuze kunsthotel “Winston” en hangplek van Amsterdam’s schilders, schrijvers, muzikanten en dronkelappen. In de zomer van 1995 werd de bar na uitbreiding van het hotel omgetoverd tot een nachtclub en muziek podium en heeft sindsdien onderdak kunnen bieden aan bekende organisaties als Amsterdam Underground Collective, Electronation, Cheeky Monday, Live on The Low, Club Vegas en Kantoor van Dijk. Het is een plek geworden met vele gezichten, dat op 7 dagen per week geopend is en tot diep in de nacht.

Het wekelijkse programma bevat muziekstijlen als rock, electro, drum n bass, hip-hop, dub-reggae, pop en disco, vaak voorafgegaand door (inter)nationale live-acts in alle soorten en stijlen. Daarnaast zijn er studentenfeesten, skate- en snowboard evenementen, bandcompetities, albumpresentaties en vele andere speciale programmeringen wat de Winston Kingdom tot een van Amsterdam’s meest verassende en veelzijdige uitgaansgelegenheden van Amsterdam maakt.

Hieronder het programmaoverzicht:

Vrijdag 3 september

20.00 – 05.00 | 10 euro (incl consumptie)

Live:

The Upsessions
Early reggae/ska feest uit Amsterdam/Haarlem.
Onlangs getekend door Excelsior Recordings.

De Grote Vinnie, Donnie & Sjakie Show
De drie halfgoden - samen anderhalve god - van de Dappermarkt. Bekend van de hit "De Koffee Was Up" en de a capella remixes van Crookers, Diplo & Flamman & Abraxis. 

Rob Sawyer Band (Aus)
Folk, rock en reggae van deze jonge troubadour uit Melbourne met band, die al meerdere malen de Winston op zijn kop heeft gezet.

The Fudge
Een van de leukste nieuwe bands die Nederland rijk is, een electro-magnetic party rock experience.

Dj's:
Robotrock

Ooit begonnen als dansavond in de Winston is dit nu een DJ-duo van formaat. Van indie tot electro en van rock tot disco. Dansbaar met een vuig randje, zonder afgezaagd te zijn.

Aiscream
Winston resident sinds 2004 en sindsdien naam gemaakt als onderdeel van het DJ-collectief Few Kids On The Block en sets op Mystery Land, Girls Love DJs en haar eigen feestje Bloemetjes Buiten.

Baltic Bastian
Overboord resident, de vaste zaterdagnacht in de Winston. Met deze jongen is het altijd uitbundig in de Winston.

Host:
Complex

Mister Live On The Low!

 

Zaterdag 4 september

20.00 – 05.00 | 10 euro (incl consumptie)

Live:


zZz
International sleaze-duo, weer ff terug op de warmoes!
Yeah!
Jon Spencer Blues Explosion meets Suicide meets The Doors.

The Hickey Underworld (BE)
De Belgische rocksensatie van het moment. Stonden reeds in Paradiso en op Metropolis. Vieze, vuige rock met een flinke dosis postmoderne chaos, maar vooral ook zeer sterke songs.

Captain Capeman
New kids on the Amsterdam rock block…stevige alternatieve rock neigend naar bands als Millionaire, dEUS, Kasabian en Arctic Monkeys.
Ex-The Darko


DJs:
Hush & Baro Baro
De twee gezelligste DJs van Amsterdam en de mannen achter de best wel legendariche Fools Gold avonden in de Winston. Baro Baro ken je misschien ook nog wel van Huiskamerhits...

Dirk Diggler & Pat
De twee onofficiele nachtburgemeesters van Amsterdam...
Bekend van oa Lowlands 24-uurs tent & Poptrash

Jasper Weeda
Overboord resident, de vaste zaterdagnacht in de Winston.

Host:
Complex
Mister Live On The Low!