La maison de mon rêve vóór avondprogramma Sonic Connections

Intieme huiskameroptredens in samenwerking met Live In Your Livingroom

Tekst: Zarra de Laat. Foto's: Bram Busink. ,

Voor het avondprogramma van Sonic Connections bij de Brakke Grond, kon men elke avond huiskameroptredens bezoeken die in samenwerking met Live In Your Livingroom waren opgezet. Nive Nielsen en The Secret Love Parade gaven zulke intieme optredens op de tweede dag van het driedaagse festival.

Intieme huiskameroptredens in samenwerking met Live In Your Livingroom

Voordat het avondprogramma van Sonic Connections in de Brakke Grond begint, is er een intiem huiskameroptreden van Nive Nielsen en The Secret Love Parade te bezoeken, dat in samenwerking met Live In Your Livingroom is opgezet. Met een man of 30 is de ruimte aardig gevuld en kan de eerste act beginnen.

Nive Nielsen is een Groenlandse singer-songwriter die met haar breekbare stem vele harten verovert. Zodra ze begint, wordt de huiskamer ondergedompeld in een serene rust. Zelfs het inschenken van de wijn en het kraken van de chips zijn te horen. Ze begeleid haar lieflijke liedjes met een gitaar, een orgeltje en haar eigen ukelele. Haar stem heeft iets weg van die van Maria Mena, hoewel die toch net iets meer volume heeft.

Wanneer het orgeltje ingewisseld wordt voor een xylofoon, krijgt de muziek iets dromerigs. Nive Nielsen neemt met een verlegen ''thank you'' afscheid, waarna een Amsterdams duo volgt.

De tweede act is namelijk The Secret Love Parade, dat bestaat uit Aino Vehmasto en Janna Coomans. De groep heeft iets weg van CocoRosie, ware het niet dat de Amsterdamse dames meer power hebben. Ze begeleiden zichzelf met gitaar en orgel en vullen elkaars stemgeluid perfect aan. Waar de ene een breekbaar stemgeluid heeft, vult de ander dat met diepere klanken aan, en omgekeerd.

De kamer is wederom muisstil en enkele voorbijgangers blijven staan om stiekem even naar binnen te gluren. Ze hadden een beter beeld van de muziek gekregen als de kamer was gevuld met kussens, poefs en kopjes thee. Dat had goed bij de zachte, lieve sfeer gepast. De dames vertellen tussen de nummers door vermakelijke anekdotes over fotosessies met vechtende honden en opgezette ganzen.

De twee bouwen de set goed op. Daar ze rustig begonnen, wordt deze steeds krachtiger. Er wordt afgesloten met een ''toepasselijk nummer, voor degene die dat zo beleefd hebben. Namelijk: Free At Last". Waarschijnlijk zijn er erg weinigen die het zo beleefd hebben. Het was, zoals de titel van het CocoRosie album zegt: La maison de mon rêve voor deze avond.

Gezien: Nive Nielsen en The Secret Love Parade bij Sonic Connections en Live In Your Livingroom, 2 april 2010.