Koninginnenacht en Koninginnedag in Amsterdam

Waar moeten we naartoe?!

Tekst: Melanie Hulsebosch ,

Nog een nachtje te gaan en dan barst het oranjegefeest in Amsterdam weer los. Met een keur aan feestjes op Koninginnenacht, -dag en ook nog de nodige afterparties kunnen wij het ons voorstellen dat het moeilijk is om keuzes te maken. Om je daar een beetje bij te helpen, selecteert 3VOOR12Amsterdam de leukste feestjes rondom de leukste dag van het jaar in onze hoofdstad. Komt ‘ie:

Waar moeten we naartoe?!

Nog een nachtje te gaan en dan barst het oranjegeweld in Amsterdam weer los. Met een keur aan feestjes op Koninginnenacht, -dag en ook nog de nodige afterparties kunnen wij het ons voorstellen dat het moeilijk is om keuzes te maken. Om je daar een beetje bij te helpen, selecteert 3VOOR12Amsterdam de leukste feestjes rondom de leukste dag van het jaar in onze hoofdstad.  Komt ‘ie:

 Op Koninginnenacht kun je dansen op de fijnste house en techno in de Sugar Factory tijdens Miko Queensnight. Met naast de vaste Miko residents Jay Bliss. Voor een echt Hollands feestje moet je bij Club 8 zijn, waar Robotrock, Kill All Hipsters & Raven en Dans Le Rock je alle hoeken van de dansvloer laten zien. Voor een Frans en Duits danstintje ga je naar Trouw. Hier vind je in de bovenzaal Steve Bug en Vincenzo achter de decks. De Verdieping is het domein van D’Julz, Julien Chaptal en Bruno Pronsato (live). 

 Liefhebbers van disco zullen in de Kring/ClubUp ruimschoots aan hun trekken komen tijdens Uptown Express met onder andere Tom Trago, Taka, Marco Solo, Orpheo en Strange Boutique.  Heb je meer zin in een portie ‘neurotic speed driven metal fused breakcore’, dan is het Volkskrantgebouw de plek waar je moet wezen. Tijdens Planet Art zullen Ladyscraper en Eustachian (beiden uit USA) je om de oren slaan met een flinke portie breakcore geweld. De avond wordt afgesloten door Kid Goesting. De entree is trouwens gratis.

 En als je op Koninginnedag genoeg hebt van de kinderdeuntjes op dwarsfluit en valse violen, je een breuk hebt gesjouwd aan de ingeslagen rommel van de vrijmarkt die je hoogstwaarschijnlijk volgend jaar zelf weer gaat verkopen, dan zijn er nog talloze afterparties waar je je laatste beetje energie kwijt kunt.  

 Wat dacht je van Queensday Labelnight in Studio 80 waar de labels 100% Pure, Intacto en BangBang! vertegenwoordigt worden door resp.  2000 And One, Shinedoe, Tom Ruijg, Sandy Huner en Naald & Draad. Of laat je kronen tot koning of koningin door het Crackhouse ABC (Aron Friedman, Brent Roozendaal, Carlos Valdes) tijdens Crackhouse Royale in de Melkweg. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door houseveteraan DJ Sneak uit Chigaco en de Germaanse Jackmate. 

A La Canvas op de 7e verdieping van het Volkskrantgebouw staat garant voor een portie funky soul, house en electro. Voor meer hiphop gerelateerde tunes staan Jim Aasgier, De Reiger Dio, Geiza en Abstract voor je klaar in Bitterzoet. Voor het moeilijkere werk is Paradiso de uitgelezen plek. De Nacht Van De Freaky Beats En Obscure Klanken brengt je Venetian Snares, Loops Haunt, DMX Crew en Bong-Ra.

Loops Haunt is overigens ook overdags te zien, en wel op een feestje bij Café Waldorff. Daar presenteert Rush Hour nog een stuk of wat meer artiesten, zoals Cinnaman, Juha, Steven de Peven en San Proper. Inderdaad, de usual suspects, maar daardoor niet minder goed.