Eva Braun boet in aan geloofwaardigheid op Paasrock

Ook Mexican Holiday en Thee Irma & Louise op zoek naar paaseieren in Winston

Tekst: Astrid Engelen. Foto's: Melanie Caitlin. ,

Op eerste paasdag treedt Mexican Holiday voor de laatste keer op. Samen met Thee Irma & Louise en Eva Braun vormt de Amsterdamse band het programma van Paasrock in Winston. 3VOOR12/Amsterdam was erbij.

Ook Mexican Holiday en Thee Irma & Louise op zoek naar paaseieren in Winston

Op uitnodiging van de Zwitserse band Thee Irma & Louise komt Mexican Holiday nog een laatste keer optreden. De Amsterdamse surfpunkers waren eigenlijk al in 2008 officieel gestopt, maar nu doen ze nog een allerlaatste tour met hun Zwitserse vrienden. Vanavond staat Paasrock in Winston op het programma. Eva Braun completeert de line-up.

Mexican Holiday, de band van zangeres Manuela (tevens organisator van Paasrock), trapt de avond af voor enkele tientallen bezoekers. Zoals het een punkband betaamt, zijn de nummers snel, hard en kort. Sympathieke frontvrouw Manuela benut de ruimte in de zaal door in het publiek te springen en doet haar best om de aanwezigen te enthousiasmeren. Het optreden verloopt niet helemaal gestroomlijnd. Er zijn wat technische problemen, maar de bandleden laten zich niet uit het veld slaan en tonen nog een laatste keer wat ze in huis hebben.

Hoewel de naam anders doet vermoeden bestaat Thee Irma & Louise alleen uit mannen. Het goedgeklede trio trakteert de aanwezigen in Winston op een set zonder poespas. Pure punk, afgewisseld met instrumentale surfnummers, zorgt voor een goede balans. Het niveau lijkt te stijgen naarmate de avond vordert. Kan Eva Braun deze trend voortzetten?

Winston heeft een dubstep-avond gepland na Paasrock, dus de headliner van de avond staat onder druk om op te schieten. Of dit bijdraagt aan het emotieloze optreden van Eva Braun? Het zou kunnen. In ieder geval wordt de opwaartse trend qua niveau niet doorgezet.

Zangeres Britt van Eva Braun staat bekend als zeer theatraal en dat is deze avond niet anders. Alleen is de emotie niet overtuigend. De drummer en gitarist spelen niet slecht, maar de act van getergde frontvrouw die niet getergd blijkt te zijn, doet afbreuk aan de geloofwaardigheid van de band. Na afloop voert verbijstering de boventoon bij het publiek. Gelukkig helpt de dubstep om snel weer over te gaan tot de orde van de paasdag.

Gezien: Paasrock met Mexican Holiday, Thee Irma & Louise en Eva Braun, Winston, zondag 4 april 2010