Deel programma Aprilfeesten Nieuwmarkt bekend

The Pedro Delgados, Celine Cairo Trio, PEP, Avant La Lettre en heel veel jong talent

Redactie 3VOOR12/Amsterdam ,

Buurtbewoners organiseerden de Aprilfeesten voor het eerst in 1987. Op deze 24e editie staan veel nieuwe bandjes. Lees hier een deel van het muziekprogramma, andere activiteiten en blik terug op vorig jaar met Henk Langevelds prachtige tekeningen.

The Pedro Delgados, Celine Cairo Trio, PEP, Avant La Lettre en heel veel jong talent

In 1987 organiseerden buurtbewoners voor het eerst de Aprilfeesten. Deze bestonden toen uit een feestelijk ontbijt op de dag na koninginnedag. Inmiddels is dit ontbijt uitgegroeid tot minifestival, met veel bandjes en andere festiviteiten. Je kunt terecht in verschillende tenten, of, als je daar even geen zin in hebt, bij de lange ontbijttafels.

Deze Aprilfeesten zijn van 27 april tot en met 2 mei. In de Bogentent spelen zoals gebruikelijk veel jonge bandjes, met op Koninginnedag onder meer oudgedienden PEP. Een aantal jaren terug traden ze als jong bandje en winnaar van de Grote Prijs van Nederland op. Ook The Pedro Delgados en Celine Cairo zullen optreden, maar de nadruk ligt zoals elk jaar op nieuwe bandjes.

Verder zijn er naast bandjes kijken voldoende andere dingen te beleven. Er is voor de kinderen een mini-kermis, een voorleesjuf en nog veel meer. Je kunt goed eten en drinken op de Nieuwmarkt, meedoen aan een KroegKorenConcours en op veel dagen kunnen singles hun partner vinden op de singlesnight (met dj SuperDeBoer).

De Aprilfeesten: van 24 t/m 30 april 2010, Nieuwmarkt.
Voor meer informatie en het complete programma kun je binnenkort terecht bij de informatiewagen op de Nieuwmarkt.


Op 27 april van 17:00 tot 22:00 uur met Celine Cairo Trio, DEE2, Koosje & Eva, The Bucket Big Band, Ace

Op 28 april vanaf 17.00 uur: The Pedro Delgados, Bernband, The Cheerful Fruitflies, The Tinkies.

Op 29 april vanaf 17.00 uur: De Stokers, Distortion, Half Minute Man, Philip Kroonenberg, The Dust.

Op 30 april vanaf 15.00 uur: Pacifix, Applejacks, Emily Bonn & The Vivants, 4tuoze Matrozen, PEP.

Op 1 mei vanaf ??: E.T., Sinas, Avant La Lettre.

Op 2 mei vanaf ??: Fuz

Verslagen van de Aprilfeesten zijn uiteraard op 3VOOR12/Amsterdam terug te vinden. Vorig jaar deed tekenaar Henk Langeveld uitgebreid verslag voor ons. Helaas is hij overleden. Zie hier, hier en hier zijn vele tekeningen van de Aprilfeesten, hier alle tekeningen die hij voor ons gemaakt heeft.