Zes Amsterdamse acts spelen in New York

Ook Subbacultcha! zal aanwezig zijn

Eyal van der Reep ,

Naast Awkward i, Lucky Fonz III en La Melodia, zullen Subbacultcha!-afgevaardigden Hospital Bombers, zZz en The Moi Non Plus op het enorme CMJ staan.

Ook Subbacultcha! zal aanwezig zijn

Elk jaar kijkt een groot deel van de muziekwereld halsreikend uit naar één van de grootste en hipste muziekfestivals ter wereld: CMJ Music Marathon & Film Festival. Van 20 tot en met 24 oktober zullen maar liefst 1200 (!) talentvolle artiesten uit de gehele wereld op tientallen locaties in New York staan, strijdend om een internationale doorbraak. Veel gruis zal er ondanks het enorme aantal acts in ieder geval niet tussen zitten: elk jaar geven duizenden groepen zich op voor deelname aan het festival.

Elk jaar staan er een aantal Nederlandse bands op het festival en dat is dit jaar niet anders. Singer-songwriters Awkward i, Lucky Fonz III en hiphopduo La Melodia - welliswaar opgericht in Eindhoven, maar tegenwoordig Amsterdammers - geven optredens verspreid over de stad.

Subbacultcha! geeft samen met Viva Radio en Pukekos - een plaatselijk radiostation en blog - een showcase in The Cakeshop op 20 oktober. Hierbij zullen  Hospital Bombers, zZz en The Moi Non Plus proberen Subbacultcha! internationaal op de kaart te zetten. Zij worden op deze avond bijgestaan door Best Coast en Blondes uit Amerika, Male Bonding uit Groot-Brittanië en Surf City uit Nieuw-Zeeland.