Tom Trago denkt niet dat hij wint

Genomineerden 3VOOR12/Award 2009 “sterk gezelschap”

Tekst en foto: Claire van der Hall ,

Amsterdam is rijkelijk bedeeld met 3VOOR12/Award genomineerden. Eén van hen is Tom Trago, die de stad op het gebied van elektronische muziek vertegenwoordigt. 3VOOR12/Amsterdam praat met hem.

Genomineerden 3VOOR12/Award 2009 “sterk gezelschap”

Tom Trago bracht dit jaar Voyage Direct uit en sprak hierover uitgebreid met 3VOOR12, en een paar maanden later is hij ook genomineerd voor de 3VOOR12/Award. Hulde voor de meest funky dansplaat van 2009 tot nu toe.

Je bent genomineerd! Terecht?

”Dat kan ik niet zeggen, ik vind het wel een hele grote eer. Waarom niet eigenlijk? Ik heb de muziek met veel liefde gemaakt en ik ben heel blij met de nominatie.”

Wat heb je met 3VOOR12?


”3VOOR12 volgt me met dj-sets en interviews. Het is een goed orgaan geworden en ik denk zeker dat 3VOOR12 bijdraagt tot de muziekscene in Nederland.”

Wat vind je van de andere nominaties?

”Heel tof! Niet allemaal, maar bijvoorbeeld zZz behoort tot mijn favorieten. Het is een sterk gezelschap, ik denk ook niet dat ik hem win.”

Wie gaat de award wel winnen?

“Ik hoop dat zZz hem wint, dat is gewoon super origineel. Nederlands op een on-Nederlandse manier. Veel bands hebben een sound die je niet de Benelux uit kan exporteren.”

Sla je van verbazing achterover als je toch als winnaar uit de bus rolt?

”De winnaar wordt bepaald op basis van stemmen van het volk. Ik heb in vergelijking met de andere artiesten niet zo veel media-aandacht gehad, daarom denk ik dat ik het niet zal worden.”

De 3VOOR12/Award wordt op 10 september 2009 voor de zesde keer uitgereikt. Stemmen kan hier.