Penya presenteert Keniaans talent in Tolhuistuin

De Keniaanse artiesten Sauti Sol, Stan en Dela presenteren zich aan Nederlands publiek

Tekst: Tirza de Fockert; Foto's: Remco Brinkhuis ,

Voor wie de drukte van de Uitmarkt wil ontvluchten biedt de New East African Sound een prima alternatief. De Keniaanse artiesten Sauti Sol, Stan en Dela geven in de Tolhuistuin een concert van topniveau.

De Keniaanse artiesten Sauti Sol, Stan en Dela presenteren zich aan Nederlands publiek

De meeste mensen kennen West-Afrikaanse muziek wel, maar de muziek uit Oost-Afrika is in Europa nog relatief onbekend. Tijd om daar verandering in te brengen, zo kan geconcludeerd worden uit de optredens van Penya-artiesten Sauti Sol, Stan en Dela in de Tolhuistuin.

Het Penya-label is een onderdeel van de Nederlandse stichting UpToYouToo, die locale grassrootsprojecten in Nairobi en Dar-es-Saalam ondersteunen. Dat ze daarbij een fijne neus hebben voor goede muziek, wordt in de Tolhuistuin ruim drie uur lang gedemonstreerd. Met medewerking van New Cool Collective-percussionist Jos de Haas brengen de verschillende artiesten aan de ruim 300 bezoekers een aanstekelijke mix van soul, reggae, hiphop en urban ten gehore. Een fotoverslag.

Sauti Sol, Stan en Dela spelen 23 september op in Bitterzoet, met speciale medewerking van de Djs Taco Fett en San Proper. Houd de site in de gaten voor een speciale actie, en voor een interview met Jos de Haas over zijn samenwerking met de Keniaanse artiesten.

Gezien: Sauti Sol, Stan en Dela
31 augustus, Tolhuistuin