Paradiso presenteert The Low Anthem in de Duif

The Low Anthem lanceert zichzelf naar de eredivisie

Tekst en foto's: Harold Hulskers ,

The Low Anthem, folkrocktrio uit Providence presenteert zich op podium de Duif als een multimuzikantentrio. Prachtige, soms verstilde samenzang met een enkele heftige uithaal zorgde voor een prachtig optreden.

The Low Anthem lanceert zichzelf naar de eredivisie

The Low Anthem werd in 2003 opgericht dor Ben Miller en Jeff Prystovsky. De eerste cd What The Crow Brings werd in 2007 opgenomen met een aantal gastmusici. Dat album bleek een voedingsbodem voor een langzaam maar gestaag groeiende hoeveelheid fans. Die hoeveelheid fans wordt nog groter nadat begin dit jaar Oh My God, Charlie Darwin uitgebracht werd.

 

Dat The Low Anthem nog steeds omschreven is als het grootste geheim van 2009 was blijkt niet uit het toegestroomde publiek. De Duif is toch zeker voor 75% gevuld met publiek dat echt kwam om te luisteren. Men werd op hun wenken bediend met snelle instrumentwisselingen en messcherpe samenzang. Een enkel suffig nummer daargelaten was het een prima optreden met een mix van hun twee cd’s en een aantal traditionals en covers.

 

De band voelt zich zo thuis in Amsterdam dat men er over denkt om de volgende cd hier op te nemen. Voor degene die het gemist hebben de volgende kans om deze band te zien is op de vrijdag 20 November in Den Haag bij Crossing Border.


Gezien: The Low Anthem

Paradiso, De Duif