Paradiso maakt zich klaar voor een nieuwe London Calling

Onlangs werden de eerste London Calling-namen bevestigd, 3VOOR12/Amsterdam licht ze graag even uit

Marcel Kamphuis ,

Met een programma van onbekende namen verkoopt Paradiso zes dagen in het jaar uit, puur omdat het de stempel 'London Calling' draagt. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 november 2009 is het weer zo ver: dan staat heel Paradiso opnieuw in het teken van de Engelse hoofdstad.

Onlangs werden de eerste London Calling-namen bevestigd, 3VOOR12/Amsterdam licht ze graag even uit

Op 20 en 21 november staat Paradiso weer geheel in het teken van het Britse indiepop festival London Calling. 3VOOR12/Amsterdam licht de eerste namen toe.

Begin september stond We Were Promised Jetpacks nog in de bovenzaal van Paradiso, een broeiplek voor nieuw talent. De zaal was duidelijk trots op de vangst: de aankondiging op de Paradiso-website was namelijk  gevuld met enkel positieve opmerkingen. Zo omschrijven ze de Schotten als een blauwdruk van pure Britse indierock. Het is dan ook geen verrassing dat ze later dit jaar nog eens mogen terugkomen naar het oude kerkgebouw.

De uit Kendal afkomstige heren van Wild Beasts maken sinds 2002 lekkere indie. Voor debuut Limbo, Panto kwamen alleen maar zeer positieve recensies binnen en het is dan ook de vraag of dat met Two Dancers ook gaat lukken. Het antwoord is volmondig "Ja!" want de tweede plaat van de rockers is zowaar nog beter dan het pas vorig jaar uitgekomen eerste werk.

Johnny Foreigner stond al eens eerder op het festival, maar ze hadden nog wat plekken op hun strippenkaart over en komen graag terug naar Amsterdam. Weten zij veel dat daar onlangs de OV-chipkaart is ingegaan. Alexei, Kelly en Junior vormen samen Johnny Foreigner.  Dit is het beste te vergelijken met Sonic Youth en Bloc Party. Zelf noemen de twee jongens en het meisje van Johnny Foreigner de muziek op hun tweede plaat 'new-wave fight pop'.

Oliver Achermann is niet alleen zanger/gitarist van A Place To Bury Strangers, maar ook de oprichter van Death By Audio, een succesvol bedrijf gespecialiseerd in gitaarpedalen. Zijn pedalen zijn handgemaakt en worden o.a. gebruikt door U2 en Nine Inch Nails. Het is dan ook geen verassing dat hijzelf er ook flink op los trapt bij zijn eigen groep. Zijn band wordt zelfs verkocht als "the loudest band in New York".  Binnenkort komt het tweede album Exploding Head uit en krijgt hij een plek op London Calling.

Volgens de biografie van Beth Jeans Houghton is ze geboren in Transsylvanië en de dochter van twee albino wolven... en zo gaat de grappige tekst op haar website nog even door. Waarmee we echt hebben te maken is het nieuwe jonge en hippe talent uit Engeland. En dat niet alleen wij dat vinden, getuigd de podiumervaring die ze opdeed met bijvoorbeeld artiesten als Devendra Banhart, Bon Iver, Tunng, Tinariwen en Bowerbirds. De muziek is beïnvloed door artiesten als Bob Dylan en Frank Zappa en stijlen als gospel, glam en indie. Het beloofd een groot feest te worden in Amsterdam.

Little Death is in Engeland een metafoor voor het orgasme, maar natuurlijk ook de titel van het Pete & The Pirates-debuut en een dramafilm uit 1996. De naam wordt echter ook gedragen door een opkomende band in Engeland. Ontstaan uit het as van behaalde schooldiploma’s, maar het uitblijven van een geschikte baan. Momenteel is het trio erg druk, maar voordat de bom echt losbarst komen ze met hun psychedelische, overstuurde maar zeer melodieuze indie gelukkig eerst nog naar het London Calling Festival.

Passepartout voor twee dagen: 30,- Excl. Lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)
Losse dagkaarten 17,50 Excl. Lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)