Lavalu presenteert debuutalbum HOPE or liquid courage

Na succesvol voorproefje in CultuurCafé nu de echte release in Paradiso Amsterdam

Tekst: Christoph Scherbaum / Foto's: Tom Roelofs ,

Op 24 september presenteerde het Arnhemse Lavalu haar debuutalbum HOPE or liquid courage in Paradiso in Amsterdam. Het voorprogramma werd verzorgd door de eveneens uit Arnhem afkomstige singer-songwriter Miriam Moczko.


Na succesvol voorproefje in CultuurCafé nu de echte release in Paradiso Amsterdam

Na de succesvolle try out in het Cultuur Café in Nijmegen is het vanavond in Paradiso tijd voor de officiële presentatie van Lavalu’s debuutalbum HOPE or liquid courage. De avond wordt geopend door de Arnhemse singer-songwriter Miriam Moczko die zichzelf begeleidt op de piano.

Wat meteen opvalt als Miriam Moczko het podium betreedt, is dat er iemand staat die echt zichzelf is. Ze heeft geen zin in overbodig theatraal gedoe, maar heeft dat ook niet nodig. Dit is terug te zien in haar muziek en de manier waarop ze haar songs presenteert. Serieuze en eerlijke muziek, heel intiem, op een breekbare en toch krachtige manier gespeeld. Het is muziek die echt van binnenuit komt, van iemand die echt iets te zeggen heeft en ook echt de behoefte heeft om haar verhalen aan het publiek te vertellen. Dit soort openheid is voor mij altijd het meest belangrijke punt: artiesten die muziek maken dat echt uit hun hart komt.

Lavalu begint meteen zelfbewust en met veel energie. Tussen de eerste nummers wordt geen pauze gehouden om het nu al behoorlijk enthousiaste publiek een momentje rust te gunnen. Maar dat deert de toeschouwers eigenlijk niet. In het verloop van de avond wordt duidelijk dat Lavalu een heleboel fans heeft die goed bekend zijn met haar repertoire.

De songs van HOPE or liquid courage zitten heel intelligent in elkaar en worden ook heel goed uitgevoerd. Lavalu heeft al tientallen keren opgetreden en dat is goed te horen aan de manier waarop ze spelen. Geen saaie routine, maar vol energie gaan de bandleden er tegenaan.

Qua beheersing van hun instrumenten zijn het allemaal afzonderlijk op een hoog niveau en excellente solisten, maar ze kunnen ook terug gaan en alleen de songs ondersteunen. Lavalu bestaat naast Marielle Woltring op zang en piano nog uit Yonga Sun (drums), Miguel Boelens (sax) en Jörg Brinkmann (cello). Daarbij zijn de saxofoon en cello helemaal niet in hun ''klassieke“ rol vastgelegd. Subtiel met elektronica bewerkt kunnen zij ook dienen als gitaar, bas of keyboard. Mark Haanstra die op basgitaar bij een aantal nummers op het podium komt, geeft de band nog een extra portie energie. En heeft daarbij zichtbaar heel veel plezier, zoals vanavond eigenlijk iedereen in de zaal.

Home town Arnhem krijgt ook nog een eigen releasemoment en wel tijdens een instore optreden bij Kroese in Arnhem op donderdag 1 oktober. Kroese kun je vinden op Rijnstraat 31 en het optreden zal rond 19.30 uur beginnen!