Joshua Tillman liet Bitterzoet genieten

Afgelopen zondag werd het publiek naar hogere sferen getild

Tekst en foto's: Daan van Es ,

Paradiso en Bitterzoet presenteerden afgelopen zondag de Amerikaanse singer-songwriter Joshua Tillman, vergezeld door een vierkoppige band. Een fotoverslag van een sfeervol concert, waarbij het publiek weg kon dromen.

Afgelopen zondag werd het publiek naar hogere sferen getild

Een half uur voordat de deuren van Bitterzoet opengingen, was de stoep van de Spuistraat 2 al dichtbevolkt voor het concert van J. Tillman, het soloproject van de Fleet Foxes-drummer. Hierdoor stroomde de zaal even later meteen behoorlijk vol.

Na nog drie kwartier wachten, kwam eerst Zack, de bassist uit de band van J. Tillman, het voorproramma verzorgen. Hij zong een stuk of tien mooie liedjes, zichzelf begeleidend op de gitaar. Niet lang daarna kwam de rest van de band erbij en speelde twee uur lang aan aan één stuk door.

Het optreden was voor het grootste gedeelte heel rustig en lieflijk, waardoor het publiek in een soort dromerige sfeer terecht kwam. Mensen zaten op de grond, leunden tegen de bar aan, stonden met de ogen dicht of juist met starende blikken te luisteren.

Aan het einde van het concert werd deze vredige rust echter langzamerhand verstoord, wanneer de band steeds meer geluid erin gooide: meer drums, meer bas, meer gitaar. Het optreden eindigde dan ook in een energiek hoogtepunt. Al met al een zeer kwalitatief optreden van J. Tillman.

Gezien: J. TIllman
Bitterzoet, zondag 20 september 2009