Cd-presentatie Signe Tollefsen in Paradiso

Eerste cd van singer-songwriter wordt gepresenteerd onder begeleiding van een volledige band en achtergrondzangeressen

Tekst en foto's: Harold Hulskers ,

Na het winnen van de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland presenteerde de half Amerikaanse singer-songwriter Signe Tollefsen nu haar eerste cd. Daarbij werd de aan het conservatorium afgestudeerde artieste begeleid door twee achtergrondzangeressen en band.

Eerste cd van singer-songwriter wordt gepresenteerd onder begeleiding van een volledige band en achtergrondzangeressen

Als support act voor onder andere Alela Diane, Marissa Nadler, Ane Brun en David Sylvian was Signe Tollefsen al een veelgevraagde artieste. Ook heeft ze een nummer geschreven voor de laatste cd van Mathilde Santing. Nu staat ze als hoofdact in de kleine zaal van Paradiso en lanceert haar eerste album.

Tijdens de cd-presentatie werd Tollefsen begeleid door de band  Mindpark en de Sunshine Girls, bestaande uit de achtergrondzangeressen Leonoor en Femke. Tollefsen's stem ging van laag naar hoog en van zacht naar hard maar bleef altijd gecontroleerd.

Ze verzorgde een prima set van ruim een uur met daarin ook een aantal nummers die niet op de cd terecht zijn gekomen, zoals Happy Camper. De nummers You, Me & the Brewers en My old man werden in Amerika opgenomen en zijn wel te beluisteren op het album. Ook speelde ze twee covers die ze zich volledig eigen heeft gemaakt van PJ Harvey (Down By The Water) en Michael Jackson (Dirty Diana).

Lucky Fonz III was er om de eerste cd aan Tollefsen te overhandigen en vertelde en passant dat zij hem eenmaal had verslagen in de halve finale van de Grote Prijs, maar dat hij zich revancheerde in de finale. Bij het laatste nummer in de toegift wordt als de Nicotines het nummer Smoke Rings  ingezet waarin de rokers in de zaal een hart onder de riem word gepuft.

Al met al een geslaagde presentatie en zoals The Woodwards’ Peter Schuyff even memoreerde: “A star is born”.

Gezien: Signe Tollefsen Paradiso, 25 september 2009