Amsterdamse Popprijs Panama, de opener!

Wederom een wedstrijd om te bepalen wie er nou de beste popartiest van Amsterdam is

Tekst: Branislav Plesa. Foto's: Sander Baks. ,

Bij de de voorrondes van de Amsterdamse popprijs in Panama laten verscheidene bands diverse stijlen gelden. Wat levert dat op? Klassiek, punk, jazz, singer-songwriter, wereldmuziek en screamo-metal en een verrassende uitslag!

Wederom een wedstrijd om te bepalen wie er nou de beste popartiest van Amsterdam is

Vinsky Project is een zeer afwisselende band die geen drummer heeft, maar dit op originele wijze compenseert door de gitarist van tijd tot tijd te laten beatboxen. De toevoeging van een cello geeft het geheel een klassieke draai en de diversiteit aan genres is erg verfrissend

The Works maakt een energieke combi van psychobilly en punk, doorspekt van humoristische teksten en ze hebben een goede stage-act.

De zanger van Minstrel is erg bewogen en gooit op het podium alles eruit. De rest van de band is ietwat statisch, maar de combinatie van jazz, blues en reggae ligt lekker in het gehoor.

Apes In The Orange Grove is wederom een erg afwisselende band. Helaas kan zij niet veel aan performance doen: de band is een driemansformatie, waardoor slechts de bassist genoeg bewegingsvrijheid heeft. Ook viel het zeuren om stilte niet in goede aarde bij het publiek.

Tentiempiés speelt een dansbare combinatie van folk, ska en punk. De stage act was ook leuk om te zien en dit viel af te lezen aan de grote hoeveelheid dansende mensen.

So Called Celeste geeft niet alleen een goede stage act af, maar speelt ook erg strak. De screamo-metal band is dynamisch, knalt van het podium af en krijgt het publiek goed in beweging.

De jury is verdeeld, maar twee van de drie juryleden kiezen voor So Called Celeste, waardoor zij op 27 of 28 Oktober de Sugarfactory onveilig kan maken in de volgende ronde van de Amsterdamse popprijs.

Gezien: Amsterdamse Popprijs, Panama, 16 september 2009.

Graag wil 3VOOR12/Amsterdam zich tegenover eenieder verontschuldigen voor de late plaatsingsdatum van dit artikel.