VUIG*: Van ruilen komt geen huilen

Alternatief Dans Evenement in MP3 een hilarisch succes

Tekst: Melanie Hulsebosch | Foto's: Wilko Miletic ,

Van knuffelberen tot jaren zestig jurkjes en van lampenkappen tot barbiepoppen. Het kon allemaal geruild worden tijdens de Ruildisko van VUIG*’s Alternatief Dans Evenement.

Alternatief Dans Evenement in MP3 een hilarisch succes

Van knuffelberen tot jaren zestig jurkjes en van lampenkappen tot barbiepoppen. Het kon allemaal geruild worden tijdens de Ruildisko van VUIG*’s Alternatief Dans Evenement in de MP3.
Van warmhoudfolie werden vleugeltjes gemaakt. De stokpaardberijder had een heuse paardrijcap op en het stokpaard had een kampioensrozet aan zijn hoofdstel. Beladen met attributen kwamen de hosts en hostessen gedurende de nacht, op teken van het ruilalarm, de dansvloer op om de ruildisko in te luiden.
Het ruilfestijn zorgde voor veel interactie en creativiteit in het publiek. Jasjes en jurkjes wisselden sneller dan het licht van eigenaar. Allerhande sjaaltjes die om hoofden benen en nekken zaten geknoopt, werden net zo gemakkelijk weer om andere voorhoofden, benen en nekken geknoopt.
Het was lekker vol in de MP3, maar wel heel warm en ook heel erg rokerig. Eén van de kernwaarden van VUIG* is dan ook: er moet gerookt kunnen worden. Dat kan, aangezien de MP3 zo is ingericht dat de dansvloer ook dienst doet als rookruimte. Maar het lage plafond en de niet al te beste ventilatie maakten dat je zo nu en dan even naar buiten moest vluchten voor een hap verse lucht.
Aan de complete gekte en hilariteit van de ruildisco kun je dan ook nog een portie kwaliteitsmuziek van de bovenste plank toevoegen. Van diep ronkende techno naar onversneden house afgetopt met wat disco hier en daar, en alles wat er tussenin zit. Zo namen Esther Duijn, Brand (live), Steven P, Khalil, Robert Powlson, Dimzen, Erik Heijting, Bercoviq en VUIG* residents Anoesjka, Kisakye en Moraalridder de muzikale omlijsting voor hun rekening.

Rond een uurtje of vijf stroomde de tweede lading de MP3 binnen. De mensen die er al een feestje in Trouw, de Melkweg of waar dan ook op hadden zitten en er nog geen genoeg van konden krijgen, kwamen in de MP3 nog ruim aan hun trekken. Tot twee uur ’s middags konden ze nog terecht. De sfeer was opperbest. De toestand van de wc’s daarentegen naderde een dieptepunt naarmate de avond vorderde. Maar ja, er kan er dan ook maar een de vuigste zijn, moeten ze bij VUIG* hebben gedacht.

Alle sets zijn binnenkort te beluisteren op 3voor12.nl

 
Gezien: Vuig* Ruildisco, MP3, ADE 2009