The Secret Love Parade - The Secret Love Parade

Van singer-songwriter dance tot slaapliedjes van Kraftwerk

Tekst: Meindert Bussink ,

Het debuutalbum van The Secret Love Parade maakt een vliegende start met ijzersterke dromerige lenteliedjes, maar slaagt er helaas niet in alle zevenendertig minuten te boeien.

Van singer-songwriter dance tot slaapliedjes van Kraftwerk

Onder de naam The Secret Love Parade hebben Aino Vehmasto (toetsen en zang) en Janna Coomans (gitaar en zang) bij het Indielabel Snowstar hun gelijknamige debuutplaat opgenomen. Op de hoes staan twee op de rug gefotografeerde meisjes dromerig voor zich uit te kijken naar de skyline van de Amsterdamse haven. Eenmaal in de cd-speler blijkt dit beeld een prima representatie van hun muziek.

Direct vallen de twee meanderende stemmen op die soms gezamenlijk en dan weer los van elkaar door het eigen muzikale landschap glijden. Dit landschap is leeg en wordt voorzichtig ingekleurd door een tokkelende gitaar, elektronische beats en zweverige toetsenpartijen; zonder dat het meteen vol wordt. De harmonieën zijn smaakvol, fris en vaak weinig voor de hand liggend.

De liedjes gaan over de gewone kleine dingetjes van veelal de liefde, zoals bijvoorbeeld het delen van een fiets en het samen tv kijken in Share The Bike en over dromen van the toekomst in Two Trick Pony.

Vanaf het achtste nummer Paper Moon krijgt de plaat helaas iets zeurderigs. De ideeën van de nummers boeten in aan kracht en de arrangementen kunnen dit niet echt opvangen. Wat bij de eerste helft van de cd nog de kracht was (de luisteraar mee laten dromen over een weiland in de lente vol met bloesems en verliefde stelletjes), slaat om in een herfstige vastgeroeste relatie waar de vonken vanaf zijn.

Waar The Secret Love Parade met de arrangementen laat zien dat ze de kunst van het weglaten onder de knie hebben, vliegen ze met het totaal enigszins uit de bocht. Dat de aandacht verslapt in de tweede helft van de plaat had wellicht voorkomen kunnen worden wanneer twee of drie nummers gewoon waren weggelaten.

Het tweetal is de komende tijd veelvuldig live te bewonderen aangezien ze meedoen met de Popronde en de grote prijs van Nederland. Op zaterdag 10 oktober staat The Secret Love Parade onder andere in het voorprogramma van Moss die dan haar nieuwste album presenteert in de Oude Zaal van de Melkweg en een dag later in de Coffee Company in de Van Woustraat