Sven en Tettero liggen na 5 jaar nog steeds op één lijn

Veelzijdig dj-duo viert 5 jarig bestaan in Patronaat

Tekst: Bibi Eckhardt Foto's: Eline Soumeru ,

Komende zaterdag viert een van de parels van onze afgelopen club 3VOOR12/Amsterdam editie zijn vijf-jarig bestaan. Het gaat hier om het veelzijdige Haarlemse dj-duo Sven en Tettero. 3VOOR12/Amsterdam mocht ze op Valtifest een paar vragen stellen.

Veelzijdig dj-duo viert 5 jarig bestaan in Patronaat

Wie er afgelopen club 3VOOR12/Amsterdam editie bij was, kent ze zeker. Maar ook voor degenen die dit feestje gemist hebben is er een grote kans dat ze al eens van dj's Sven Prinsen en Gijs Tettero gehoord hebben. Het duo timmert onder de naam Sven en Tettero  namelijk hard aan de weg. Ondanks hun drukke schema maakte het duo op Valtifest nog even wat kostbare tijd vrij voor een kort interview met 3VOOR12/Amsterdam.

Meteen blijkt dat de twee voornamelijk kwijt willen dat ze meer in hun mars hebben dan enkel het draaien van electro of house: “We zijn begonnen in club Stalker in Haarlem. Daar zijn we heel breed opgevoed. Het was een goede leerschool. We kregen veel feedback van de mensen daar en ook echt een muzikale opvoeding van meerdere stijlen en smaken.”

Die opvoeding lijkt in dit geval gewerkt te hebben. Voor een duo dat binnenkort pas zijn vijf-jarig bestaan viert, hebben ze wel een  heel indrukwekkende CV. Zo werden ze geboekt door onder andere Loveland, Valtifest en Chemistry en deelden ze het podium met grootheden als Crookers en Dr. Lekktroluv.  “Onze basis bestaat uit vier basis stromingen: house, disco, electro en techno, maar we kunnen net zo goed jaren '40 muziek draaien. Het belangrijkste is dat het hart op de goede plaats zit. We hebben schijt aan de credible scene!” roept Gijs. “Niet waar, het is net zo cool daarvoor te draaien. Schijt aan hokjes!” aldus Sven.

Zoals hierboven al genoemd bestaat het duo binnenkort vijf jaar. Aan het enthousiasme van deze jongens te zien zal het ook nog wel even voortbestaan: “We liggen op een lijn.” “Ehh.. één lijn hè!”
“We proberen aan te voelen wat er op een feest gedraaid moet worden. Het is niet zo dat we aan een ding vast zitten. We passen overal onze set aan. Dat is ook de reden dat we zoveel verschillende sets draaien. Zoals vandaag op Valtifest veel dico en electro, een beetje smerig.”

Komend lustrum kan natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan en zal dus uitgebreid gevierd worden. Op zaterdag 10 oktober zullen ze tijdens Backyard in Patronaat een solo set draaien van, hoe toepasselijk, vijf uur lang. De entree is slechts acht euro, dus wie ze op ons eigen feestje gemist heeft, krijgt nu een herkansing. Mocht het ook nu weer niet lukken, dan is het zeker te hopen dat er we er over vijf jaar allemaal bij kunnen zijn, want als het aan ons ligt gaat dit enthousiaste en talentvolle dj duo voorlopig nog even door.