Klopje Popje winnaar tweede voorronde Amsterdamse Popprijs

Theatraal en cathy optreden weet de jury te overtuigen

Tekst: Johanneke Obdeijn Foto's: Marjan Wynia ,

Jongerencentrum Volta was het strijdtoneel van de tweede voorronde van de Amsterdamse Popprijs 2009. Zes zeer verschillende bands vertoonden hun kunsten, van metal tot soulvolle vocalen en powerpop. Klopje Popje wist de aandacht van het publiek zodanig vast te houden, dat zij hun geluk in de volgende ronde mogen beproeven.

Theatraal en cathy optreden weet de jury te overtuigen

Op 18 september stond jongerencentrum Volta in het teken van de tweede voorronde van de Amsterdamse Popprijs. Zes zeer verschillende bands betraden het podium om een kans te maken op een plaats in de halve finales in de Sugar Factory op 27 en 28 oktober.

Lips Of Shame openden deze voorronde. De band gaf een strakke show weg met een onderscheidende mix van rock 'n roll en popmuziek.

De tweede band van de avond was Dark Reign. Deze trash heavy metal band was naar eigen zeggen trots om te kunnen spelen tijdens de Amsterdamse Popprijs. 

Collect Call From Mars betraf als derde het podium. Hier stond een band die zichtbaar aandacht gaf aan hun podiumpresentatie. Met de soulvolle vocalen van de zangeres en de combinatie van rockadelic powerpop gaven ze een energieke show.

De daaropvolgende band was Klopje Popje. Een theatraal, hysterisch en catchy optreden waarbij het publiek geen moment de aandacht verloor.

Opvolger Black Bandit kwam fris en energiek over met hun aanstekelijke melodieën en bruisende performance. De leadzang van de drummer gaf de band net iets extra's.

Afsluiter van de avond was Out Of Service. Dit 'powertrio' dat punkmuziek maakt, knalder er nog even hard in. Daarna was het tijd voor de jury om in beraad te gaan.

Het eindoordeel: Klopje Popje heeft in Volta de tweede voorronde gewonnen van de Amsterdamse Popprijs 2009.

Gezien: Voorronde Amsterdamse Popprijs
Volta, 18 september 2009