Katarina Vermeulen verdient meer publiek.

In het M-lab presenteerde Katarina Vermeulen haar programma Sex and Money.

Tekst en foto's: Harold Hulskers ,

Katarina Vermeulen zingt haar zelfgeschreven songs in de stijl van Norah Jones, Bonnie Raitt en Eva Cassidy met een vleugje van haar vader, Bram Vermeulen.

In het M-lab presenteerde Katarina Vermeulen haar programma Sex and Money.

Katarina Vermeulen geldt als een van de grootste talenten in de Nederlandse popmuziek. Ze viel voor het eerst op in de hommage tour gewijd aan haar overleden vader (Bram Vermeulen). Sinds de release van haar eerste cd Walk with me met zelfgeschreven Engelstalige songs treedt ze regelmatig op met haar eigen werk. Haar tweede cd Sex & Money, verschenen najaar 2008, laat een mengsel horen van blues, country, jazz en pop en de namen als Norah Jones en Bonnie Raitt vallen dan ook regelmatig.

In een zeer matig gevuld M-Lab presenteert Katarina haar muziek.
Begeleid door Ralph Brink op contrabas en Alan McLachlan op alle andere snaarinstrumenten zingt Katarina een dwarsdoorsnee van haar twee CD’s. Met liedjes als een feel good blues (onmogelijk volgens Bram) en December Moon (jazzy vroeg kerstliedje) weet ze het weinige publiek aan zich te binden. Met grappige verhaaltjes over bijvoorbeeld de veranderende Pijp, waar ze woont en die haar inspireerde tot een Y.U.P. song, verbindt ze de liedjes op een leuke manier. Ondanks de geringe opkomst speelt ze geconcentreerd en geï nspireerd.

Katarina hoort meer publiek te krijgen dan op dinsdagavond in het M-Lab en voor wie van mooie liedjes houdt, ga eens kijken op 19, 20 of 21 November in Theater Bellevue.
Misschien dat het M-Lab toch wat te onbekend is om dit talent het publiek te geven dat ze verdient.

Het optreden van Katarina is hier te bezichtigen

Klik hier om December Moon te beluisteren.

Filmpje December Moon

Gezien: Katarina Vermeulen, M-Lab, 20 oktober