Helden in de Flex Bar gaan old school

Sterke optredens van The Heykids, Don Diablo en Edu-K in een afgeladen Flex Bar

Tekst en foto's: Remco Brinkhuis ,

Een vol programma op de derde dag van het Amsterdam Dance Event bij HEROES in de Flex Bar. Een prima gelegenheid om lekker uit je dak te gaan met 13 dj’s op een avond.

Sterke optredens van The Heykids, Don Diablo en Edu-K in een afgeladen Flex Bar

Op de derde dag van het Amsterdam Dance Event stond HEROES in de Flex Bar op het programma. Voor deze gelegenheid werden maar liefst 11 nationale en twee internationale dj’s uitgenodigd. De animo voor HEROES was groot. Zo groot zelfs dat sommige mensen teleurgesteld moesten worden.

In Room 1 was het de beurt aan Wurtz om de avond af te trappen. In een vrijwel lege zaal liet hij traditionele dance muziek horen met hiphop en rap invloeden.

Mattijs Bliek was als eerste aan de beurt in de lege Room 2 van de Flex Bar. Onderdeel van zijn repertoire was een fijne house-remix van Light My Fire van The Doors.

De Amsterdamse Guerilla Speakerz liet dance-remixen horen, voorzien van lekkere beats en een zware bas. De remix met daarin de filosofische vraag “Why do bitches want to fight all the time?” bracht de nodige discussies los.

Het populaire Amsterdamse duo The Heykids maakte indruk met een relatief experimenteel optreden en belandde zo in de top drie van de avond. De house muziek van het duo werd ondersteund door een portie noise en andere vreemde geluiden.

Voor het eerst van de avond was het druk op de dansvloer van Room 1 en dit was te danken aan het Amsterdamse Henzel & Disco Nova. Op de disco house-remix van Smack My Bitch Up van de Prodigy ging het publiek los en dit wist Henzel & Disco Nova door te trekken tot het eind van de set.

Het Engelse Riva Starr kreeg ten onrechte weinig belangstelling van het publiek. Deze old school-house had meer aandacht verdiend.

Don Diablo uit Amsterdam had een totaal pakket in de aanbieding deze avond: al springend en crowdsurfend liet hij lekkere up-tempo electro hiphop horen. Het was een feest in de zaal en zijn dance versie van Smells Like Teen Spirit viel in de smaak. Top drie notering.

Het zeskoppige Rubix - voorzien van een overtuigende hoeveelheid sterke drank – liet al springend een mix van house, electro en hiphop horen. Het springen werd al snel door het publiek overgenomen.

ESTAW & Elroy Vanderley gaven een set van hiphop house weg met daarbij een goede remix van Billy Jean.

Homework uit Amsterdam was in Room 2 horen met electro house.

De Braziliaanse Edu-K wist met minimal dance in combinatie met Latin invloeden te overtuigen in een afgeladen Room 1 en wist zo door te dringen tot de top drie van de avond.

Dirtcaps wist ondanks het late tijdstip – het was al ruim na vieren – veel publiek te trekken met een minimal techno-set.

Jamie Fanatic uit Amsterdam was de afsluiter van HEROES en liet relatief experimentele electropop horen met rock-invloeden.

HEROES was geslaagd, gezellig en lekker druk. Er was veel old school techno/house te horen en dat was enigszins jammer, want er had meer ruimte mogen zijn voor experimenten.

Gezien: HEROES, Amsterdam Dance Event, Flex Bar, 23 oktober 2009