Halve finale Amsterdamse Popprijs in Sugar Factory

Wie mag er door naar de finale?

Tekst: Johanneke Obdeijn Foto's Marjan Wynia ,

Dinsdag 27 oktober vond de eerste halve finale van de Amsterdamse Popprijs plaats. Zes bands streden om een plek in de finale in de Melkweg op 28 november.

Wie mag er door naar de finale?

Op 27 oktober stonden er zes bands in de Sugar Factory om een plekje in de finale van de Amsterdamse Popprijs.

MindFrost trapte de eerste halve finale van de Amsterdamse Popprijs af. Dit deden ze met een overtuigende show en een strakke sound. Ook zorgden ze ervoor dat de zaal vanaf het eerste moment goed gevuld was.

PowerPlant was de tweede in rij. Met hun psychedelische hardrock wisten ze het publiek te verrassen. Met muziek geïnspireerd op de grote bands uit de jaren zeventig weten ze met moderne invloeden toch hun eigen stijl te creëren.

Daarna was het tijd voor TenTemPiés. Een band met diverse invloeden als rock en reggae met Latijns-Amerikaanse folklore. Ze wisten het publiek mee te krijgen en de zaal plat te spelen.

Dan heel wat anders: Electric Alleycat. Een band vol glitter, glamour en electro-rock-‘n-roll. Lyrische, soms hysterische zang, in combinatie met digitale beats en scheurende gitaren vormen de basis voor hun sound. Duidelijk een band met ervaring die aandacht heeft besteed aan hun show.

Van electro naar de knetterharde metal/screamo/southern rock van So Called Celeste. Een strakke band die al veel ervaring heeft: de band speelde in 2008 bijna 100 shows in binnen- en buitenland.

De afsluiter van de avond is de band The Works, een energieke viermansformatie. De band heeft een reputatie opgebouwd om de atmosfeer in zalen tot een hoogtepunt te brengen met hun rock-'n-cholesteroll. En dat lukte vanavond ook.

De eerste halve finale van de Amsterdamse Popprijs werd gewonnen door de band TenTemPiés. Op 28 november staat deze band in de finale in de Melkweg.

Gezien: Halve finale Amsterdamse Popprijs, 27 oktober 2009, Sugar Factory.