Elevator People labelnight doet verlangen naar zwoele zomerse nachten

Warme house en discoklanken zorgen voor een ontspannen avond in Club Up

Tekst: Melanie Hulsebosch Foto's: Daria Mnych ,

Op dag vier van het Amsterdam Dance Event staat Elevator People op het programma in ClubUp. Een ontspannen avond met warme klanken.

Warme house en discoklanken zorgen voor een ontspannen avond in Club Up

Op de vierde dag van het Amsterdam Dance Event is het tijd voor Elevator People in Club Up. Dit nog jonge Amsterdamse label heeft niet lang geleden een eerste EP uitgebracht van Red Fulka met daarop ook een remix van Raihani en Edo Salgado. Vanavond zullen in de main room Pete Herbert, Red Fulka, Edo Salgado en Mark Fader hun kunsten vertonen.  Zaal twee is het domein van Jordan Reilly, Mark Kent en Nautilus.

“Enjoy, let go, get lost, and find your elf. It will give you confidence and perhaps sex,” staat er op het kleine strookje papier dat bij binnenkomst wordt gegeven. Een gedicht van woordchoreograaf Wanto. Want hoewel deze avond natuurlijk in het teken staat van muziek, worden behalve het gehoor ook andere zintuigen geprikkeld. 

Zo staat er in de Kring een witte badkuip die met zwarte stift beklad kan worden met gedachtespinsels en hersenkronkels. De ruimte boven bij Club Up ruikt lekker zoet naar wierook. Rond een uurtje of twaalf treedt in De Kring de singer-songwriter Jordan Reilly op. Voor een handvol mensen weliswaar, want het blijft toch het Amsterdam Dance Event. De meeste bezoekers bevinden zich in Club Up, waar warme house- en discoklanken het publiek al doen heupwiegen.

De sfeer is uitermate ontspannen en gezellig. Mark Fader en Edo Salgado weten het publiek relaxed op te warmen voor Red Fulka en Pete Herbert.  De organische house met veel soul en jaz-invloeden wordt steviger naarmate de avond vordert. Maar ook als het tijd is voor Red Fulka en Pete Herbert, gaat het dak er niet af in de zin dat de tent wordt afgebroken. En dat hoeft ook helemaal niet. Er wordt weliswaar wat steviger gedraaid, maar de zwoele ritmes die hier en daar zijn aangevuld met wat latin en funk zorgen voor instant glimlachende gezichten in het publiek.  Een avond die niet had misstaan in een zomerse setting aan het strand, dansend met je voeten in de branding.

Gezien: Elevator People ClubUp en De Kring
zaterdag 24 oktober 2009