Bouw Ziggo Dome start op 9 november

Oplevering megazaal in Amsterdam medio 2011 verwacht

Ingmar Griffioen ,

De gemeente Amsterdam heeft de laatste bouwvergunning voor de Ziggo Dome afgegeven. De bouw kan nu op 9 november beginnen. "We verwachten dat de hele bouw zo'n 22 maanden in beslag zal nemen en dat de Ziggo Dome net na de zomer van 2011 klaar is."

Oplevering megazaal in Amsterdam medio 2011 verwacht

Met het verlenen van de bouwvergunning tweede fase door de gemeente Amsterdam op 26 oktober zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de Ziggo Dome afgerond. Op 9 november begint de bouw van een parkeergarage, gelegen onder de toekomstige concertzaal in Amsterdam Zuid-Oost. Verwacht wordt dat die fase ongeveer zeven maanden duurt. Als de parkeergarage af is, begint de bovenbouw van de Ziggo Dome.

"Hiermee ligt het project eigenlijk volledig op schema", laat Danny Damman weten. De commercieel directeur van de Ziggo Dome begrijpt de berichtgeving over vertraging, maar gaat nog steeds uit van oplevering medio 2011. "Er is dus geen enkele vertraging. We verwachten dat de hele bouw zo'n 22 maanden in beslag zal nemen en dat de Ziggo Dome net na de zomer van 2011 klaar is."

De verwachting is dat de bouw van Ziggo Dome circa € 60 miljoen gaat kosten. Rabobank Nederland tekent voor € 30 miljoen door een hypothecaire lening te verstrekken. Initiatiefnemer Black Box Real Estate en vele particuliere beleggers zorgen voor de resterende € 30 miljoen.