Amsterdamse die hards verzamelen zich voor laatste avond ADE

Afsluiter ADE in de Melkweg kan het af met één zaal

Tekst: Claire van der Hall Foto's: Eline Soumeru & Claire van der Hall ,

Het Amsterdam Dance Event is niet compleet zonder een avond van de ‘Nieuwe Amsterdamse School’: de meest succesvolle techno acts van de stad. De crème de la crème was zondagnacht voor Remote Areas in de Melkweg aanwezig. De man met de hamer ook.

Afsluiter ADE in de Melkweg kan het af met één zaal

Kabale und Liebe liet eerder deze week aan 3VOOR12/Amsterdam weten dat hij zich goed op zijn optreden heeft voorbereid. Sneu is het dan om te zien dat hij The Max in de Melkweg opwarmt voor een groepje van hooguit dertig man. De Melkweg heeft met het ADE een prachtprogrammering rond gekregen, maar alleen de die hards weten de weg naar de afsluitende avond te vinden.
 
In de Oude Zaal ging het wel van vroeg af aan los. David Labeij en Julien Chaptal staan zij aan zij, ten overstaande van een dansende menigte die tot het uiterste gaat om van het ADE te genieten. De Melkweg nam een wijs besluit om het volk en de artiesten bij elkaar te brengen. Vanaf twee uur, na optreden van Gimikk in een uitgestorven zaal, sloot The Max dan ook en gingen alle overgebleven dj’s met elkaar draaien in de gezellige Oude Zaal.
 
Normaliter zijn avonden met lokale helden van de labels Remote Area, 100% Pure en Planet Gong strak uitverkocht. Met de belofte dat Shinedoe vs. 2000 and One, Bart Skils vs. Anton Pieete en Boris Werner vs. Lauhaus gaat, kan het een muzikaal spannende avond wordt. De dj’s spelen individueel soms op safe waardoor de set wat inkakt. Door tegen elkaar te draaien, houden ze elkaar bij de les.
 
Vanaf twee uur staan 2000 and One en Shinedoe tegenover elkaar achter de draaitafels. Beiden brachten afgelopen jaar een meesterwerk uit. De grootheden beconcurreren echter niet elkaar, maar de techniek eist de meeste aandacht op. Onverwacht wordt de zaal getrakteerd op een paar minuten stilte. 2000 and One is duidelijk over de zeik en verlaat het podium. Shinedoe herpakt de set en gaat energiek door.
 
De energie spatte uit de boxen en daalde neer op het dansend volk. Echter de man met de hamer was ook van de partij en het werd achterin de zaal rustiger. Wat een grote knaller had moeten zijn, werd een intiem, Amsterdams feestje. Een mooiere afsluiting van ADE hadden Remote Areas en de Melkweg zich niet kunnen wensen.

Gezien: Remote Areas, Melkweg, zondag 25 oktober