Multi-culturele finale Amsterdamse Popprijs

Win kaarten

Redactie 3VOOR12/Amsterdam ,

Nu alle voorrondes zijn gespeeld en de wildcards uitgedeeld zijn, is het tijd om te kijken wie zichzelf winnaar van de veertiende Amsterdamse Popprijs mag noemen. 3VOOR12/Amsterdam mag 3x2 kaarten weggeven voor de finale op zaterdag 28 november in de Melkweg.

Win kaarten

Afgelopen september vonden de vijf voorrondes plaats waar dertig bands aan meededen. Daarvan gingen vijf winnaars van de voorrondes en zeven bands via een wild card door naar de twee halve finales. De Amsterdamse Popprijs wordt dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd door stichting GRAP, de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. 

De bands worden tijdens de finale door de jury beoordeeld op techniek, originaliteit, creativiteit en podiumpresentatie. De uiteindelijke winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket dat bestaat uit een waardecheque van € 500 te besteden bij Dijkman Muziekinstrumenten, studiotijd bij Studio peggy51, promo-cd's van Fonos.nl en diverse optredens. De winnaar is bovendien de Amsterdamse afgevaardigde voor de SENA Performers POPnl Award 2010. 

Dit zijn de finalisten van Amsterdamse Popprijs 2009:

  • De zes leden van TenTemPiés komen uit alle hoeken van de wereld maar hun standplaats is Amsterdam. Ze maken een smaakvolle mix van rock en reggae met Latijns-Amerikaanse invloeden met een boodschap. Innovatief, opwindend en energiek zijn de beste trefwoorden voor de live shows van TenTemPiés. 
  • De psychedelische hardrock van PowerPlant is voornamelijk geïnspireerd op grote bands uit de jaren zeventig als Led Zeppelin, Focus en Deep Purple met moderne invloeden. In de media wordt PowerPlant omschreven als een spannende en levendige live band: ‘in de stijl van Deep purple en muziek uit het verleden in een aangenaam eigentijds jasje'.
  • Met hun aanstekelijke melodieën en energieke performance rockt de Amsterdamse band Black Bandit met hun Reckless Roll bij elk optreden het dak eraf. Libertines- en Eagles Of Death Metal-achtige riffs worden gespeeld met een vleugje grunge en Brit rock. 
  • Met leden uit België, Spanje, Hongarije en Nederland brengt Zorita een spannende samensmelting van gipsy, folk en pop met een alternatieve latin toets. Zorita betekent verzamelaar. Alles wat ze tegenkomen, rapen ze op en brengen ze samen tot een nieuw geheel. 
  • Zanger/gitarist Vincent Bel was voorheen solomuzikant, maar heeft nu meerdere muzikanten om zich heen verzameld. Samen vormen zij Pup Zavs Something Collective. De band is beïnvloed uit allerlei hoeken zoals folk, rock, punk en soul. Toch blijft de muziek nooit hangen in één van deze genres.
  • Klopje Popje maakt hysterische, catchy, theatrale rock, denk aan: Frank Zappa, At the drive in, Jim Morisson, Hans Teeuwen en Spinvis.

3VOOR12/Amsterdam mag 3x2 kaarten weggeven voor deze finale. Stuur een e-mail met als onderwep ‘Kaarten Amsterdamse Popprijs' en in de mail zelf je volledige naam naar info@3voor12amsterdam.nl. Winnaars krijgen tijdig bericht.