Drie jaar Crackhouse in de Melkweg

Een verjaardagsfeestje in stijl

Tekst en foto's: Daria Mnych ,

Verjaardagen zijn goed voor je. Wie de meeste heeft gehad, leeft het langst. En als je Crackhouse heet en je bent al aan je derde verjaardag toe, is dat een reden voor een feestje. Dit werd gevierd op donderdag 12 november in de kleine zaal van de Melkweg.

Een verjaardagsfeestje in stijl

De crackpipe werd aangestoken door de Crackhouse ABC: resident DJ’s Aron Friedman, Brent Roozendaal en Carlos Valdes. Met een uitgewogen mix van zeer dansbare en groovy house wisten zij het publiek in de Melkweg op te warmen.

Geen verjaardag zonder felicitaties. Om 24 uur werd de verjaardagstaart gebracht. Met sterretjes, zoals het hoort. Aron mocht het aanwezige publiek toespreken, nadat iedereen zijn hoedje had opgezet.

Om 2 uur ’s nachts was het Crackhouse goes Warehouse. Tijd voor het grote cadeau dat Crackhouse zichzelf en haar verjaardagsgasten gaf: een set van DJ Rush. Met dit keer in zijn platenkoffers niet het hardere technowerk waar hij om bekend staat. Dit keer had hij een stapel house en disco platen meegenomen zoals die ooit klonken in de Warehouse in Chicago, waar deze reus soms wel tien uur lang achter zijn draaitafels stond. De zaal hield zich dan ook niet in en ging los op remixes zoals “Love Hangover” van Diana Ross en “Relight My Fire” van Dan Hartman.

Gezien: Crackhouse @ klinch in de Melkweg, 12 november 2009.