Cd-recensie: Aardvarck - Titi

Titi bundelt de wanorde van Aardvarck

Tekst: Claire van der Hall ,

Al tien jaar lagen de producties die te horen zijn op Titi op de plank. Eindelijk heeft Eat Concrete ze met Aardvarck verzameld en uitgebracht. De downtempo plaat is ongeordend, maar wel van deze tijd.

Titi bundelt de wanorde van Aardvarck

Hoe ongeordend Aardvarck is, ontdekte VPRO's 3VOOR12 Atze de Vrieze toen hij bij Aardvarck langs ging voor een interview. De wanorde van het huis van Aardvarck rommelt door op zijn release Titi.

Fragmentarisch knalt en hapt de plaat, terwijl langgerekte tonen de leegte vullen. De producties zijn, ondanks het feit dat ze al een paar jaar oud zijn, geheel van de tijd. De muziek zit in de langzame dubsteppende en experimentele hoek.

Titi bevat maar liefst 21 nummers met een duur tussen 49 seconden en 5.13 minuut. Voor dj’s bevat de cd veel leuke en avontuurlijke nummers om hun set mee te vullen. Voor de luisteraar thuis is het een cd om in zijn geheel te beluisteren, het bevat geen knallers of nummers die de potentie hebben om hit te worden. Maar wie Aardvarck denkt te kennen, weet dat hij daar geen behoefte aan heeft.

Aardvarck – Titi (Eat Concrete) is hier gratis te downloaden