Wotienke op Midden-Europese tour

Verslag van een turbulente reis

Wotienke werd onlangs genomineerd voor de Grote Prijs. Maar ze heeft ook een tour door Midden-Europa gedaan, mét Tsjechische band. Deze heeft ze met foto's vastgelegd. Een verslag over verdwalen, knutselen en optreden natuurlijk!

Verslag van een turbulente reis

Afgelopen voorjaar ben ik met mijn Tsjechische band op tour gegaan door Midden-Europa. Het was niet de eerste keer, maar het was toch bijzonder omdat we eindelijk ons debuutalbum Mainland Sailors konden meenemen. 

Onze Ford Transit heeft 2107 kilometers gemaakt om ons langs 13 optredens in Tsjechië, Hongarije, Oostenrijk en Polen te brengen. We gingen van luxe hotels naar slaapzakken in de kleedkamer; zijn beroofd, maar gelukkig bleek alleen onze tomtom verdwenen dus verdwaalden we vervolgens weer als vanouds.
 
In Polen hadden sommige instrumenten elke avond een korte opknapbeurt nodig na de hobbelige uren op de slechte wegen. Inmiddels ben ik weer thuis in Amsterdam en zijn Jan, Karel, Ondrej en Martin thuis in Moravië. In september gaan we het Nederlandse wegdek testen.